Muizenissen bij de vogelhut – Deel 2 – Slot

De muizenpootjes lijken net op handjes met vingertjes…

Over dat ‘een graantje meepikken’ gesproken, dat kwam even later wel heel erg mooi in beeld, toen de muis het graankorreltje in zijn pootjes nam, dat leken nu net handjes met kleine vingertjes. Ontzettend leuk om naar te kijken, als die kleine viervoeters zo bezig zijn en dat gaat zo snel allemaal. Bij het fotograferen van deze rappe beestjes moet je razendsnel zijn, want voor je het weet, zijn ze alweer uit beeld verdwenen.

De muis met het graankorreltje tussen zijn pootjes – Foto: ©Louis Fraanje

Aandoenlijk

Vliegensvlug gaat het allemaal en het lijkt er wel op, of iemand de muis op de hielen zit, want terwijl hij zo lekker zit te knabbelen, kijkt hij regelmatig om zich heen of er geen ‘kapers’ op de kust zijn. Want… je weet maar nooit!
Op de volgende foto is het allemaal nog duidelijker te zien en gewoon aandoenlijk om te zien, hoe vlug en handig de muis de graankorrels naar binnen werkt. Ongelooflijk!

Zijn pootjes leken nu net handjes met kleine vingertjes – Foto: ©Louis Fraanje

Veel bewondering

Opeens zijn ze weg en lijken van de aardbodem verdwenen te zijn, maar dan zie ik ze iets verderop onderaan de voet van een oude Douglasboom zitten. Met veel bewondering volg ik de bewegingen van deze ‘supersnelle’ kleine wezentjes, die blijkbaar geen rust in d’r gat hebben, om het maar eens heel plat uit te drukken.

Onderaan de voet van een oude Douglasboom zat de muis – Foto: ©Louis Fraanje

Met zijn kleine kraaloogjes keek hij me aan – Foto: ©Louis Fraanje

Muisstil

Ze bleven rondrennen en verdwenen dan ineens ergens onder een omgevallen boomstaam, die voor het grootste gedeelte was vergaan, maar voor de muizen blijkbaar nog genoeg bescherming boden. Het leek af en toe wel op een onderlinge ‘hardloop-wedstrijd’, om dan voor heel even ‘muisstil’ op je achterste te gaan zitten. Dat was echt heel erg grappig, want dan gingen de voorpootjes in de hoogte en gingen ze er eens ‘mooi’ voor zitten.

Zo zat hij ‘muisstil’ met zijn voorpootjes omhoog – Foto: ©Louis Fraanje

Grappig incident

Zoals ik al eerder aan heb gegeven, waren we gekomen voor de vogels en daar hopen we een andere keer nog eens op terug te komen, maar we vonden dit grappige ‘incident’, te mooi om het zomaar te laten schieten. Vandaar deze ‘muizenissen’ bij ons bezoek aan deze nieuwe vogelhut bij Otterlo.

_______________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/08/15/muizenissen-vogelhut-deel-2/