Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 81

Wordt Hubertus deze keer een ‘gelijke’ oftewel een ‘gewone’  22-ender?

Op woensdag 31 mei jl. hadden we weer een ontmoeting met Hubertus en konden we tijdens zijn diner tussen de eikenbladeren uitgebreid genieten van zijn imposante verschijning. Je kunt nu al echt merken, dat hij bijna aan de top van zijn gewei is en wij hebben echt het idee, dat hij deze keer een ‘gelijke’ 22-ender gaat worden. Zoals we al eerder schreven, is hij bijna dagelijks op de Kronkelweg te vinden, waar hij zich tegoed doet aan het blad van de Amerikaanse eiken. Tenminste ‘s morgens, net na achten en in de avond, zien we hem daar regelmatig tussen het groen.

Een imposante verschijning tussen het groen – Foto: ©Fransien Fraanje

Verstoppertje

Als hij op een gegeven moment genoeg heeft van al dat blad, vertrekt hij in de richting van het grasveld, dat ten westen van het eikenbos ligt. Via de heuvels kan hij in betrekkelijk korte tijd daar naartoe, als wij daar inmiddels zijn aangekomen, zien we even verderop een deel van Hubertus tussen de dennen. Het lijkt of hij verstoppertje aan het spelen is en tegelijkertijd moet ik weer terugdenken aan het moment, toen hij zich – in zijn beginjaren – ook op deze manier verstopte achter de jeep van de jachtopzichter. Lees: Hert speelt verstoppertje

Hubertus speelt verstoppertje – Foto: ©Louis Fraanje

Zekerheid voor alles

Geruime tijd blijft hij daar staan en gluurt tussen de takken door in onze richting, het lijkt wel of hij er eerst zeker van wil zijn, dat de kust veilig is, voordat hij het open terrein wil betreden. Zekerheid voor alles, want je weet maar nooit, als er zoveel belangstelling voor je is, moet je natuurlijk op alles voorbereid zijn!

Tenslotte komt hij dan toch het open veld op – Foto: ©Louis Fraanje

Gelijk en ongelijk

Tenslotte komt hij voetje voor voetje uit de dekking en begint van het malse gras te eten, een regelmatig terugkerend iets, eerst je eigen lekker dik eten aan het eikenblad, om daarna ter afwisseling van het menu aan het gras te beginnen. Als hij zo voorover staat met zijn kop, kunnen wij op ons gemak het gewei eens goed bekijken en tellen we – tot nu toe – links en rechts bij elke stang elf enden in totaal. Dat houdt in dat hij, vergeleken bij vorig jaar als ‘ongelijke’ 22-ender, nu dan een gelijke 22-ender zal gaan worden. Dit alles onder voorbehoud natuurlijk, want vorig jaar verrastte hij ons ook met een klein verborgen endje in de kroon van zijn gewei.

Terwijl hij zo voorover staat, kunnen we mooi zijn gewei bekijken – Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus op de wildakker…

– Fotos: ©Louis Fraanje

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gewei in beeld

Op maandag 5 juni – Tweede Pinksterdag – zagen we hem ook nog even heel kort. We konden hem mooi van achteren op de foto zetten en het leek wel of hij het aanvoelde, dat we zijn gewei eens even goed in beeld wilden hebben, want hij draaide het wel zo goed onze kant uit, kon niet beter. Op de foto hebben we de afzonderlijke enden met rode punten aangegeven.

Het gewei van Hubertus op maandag 5 juni 2017 - Foto: ©Louis Fraanje

Het gewei van Hubertus op maandag 5 juni 2017 – Foto: ©Louis Fraanje

Verrassing?

Het legendarische hert Hubertus blijft de gemoederen bezighouden en dan met name zijn gewei. Wat zal het uiteindelijk gaan worden dit seizoen? In ieder geval is het bijna zeker, dat hij een 22-ender gaat worden, of… heeft hij misschien nog een kleine verrassing voor ons in petto? Binnenkort zullen we het weten!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 82

____________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/06/09/legendarische-hert-hubertus-deel-81/