“Gelderland helpt” de Jac. Gazenbeekstichting

Jac. Gazenbeekstichting bij TV-Gelderland

Tijdens de voorbereiding van onze expositie over Jac. Gazenbeek , de stichting en onze voorzitter Louis Fraanje, die D.V. op vrijdag 2 juni van start zal gaan, is TV-Gelderland er ook met camera bij geweest. Op deze drieluik- expositie wordt het leven en werken van de Veluwse schrijver, natuurvriend en folklorist uitgebreid belicht en de Jac. Gazenbeekstichting, die in zijn voetsporen is getreden. Het derde en laatste deel van de expositie toont een aantal schitterende natuurfoto’s van natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje.

Presentatrice Sonja Booms van het TV-programma “Gelderland Helpt” – Foto: ©Omroep Gelderland

In het TV-programmaGelderland Helpt , dat gisteren werd uitgezonden, heeft onze voorzitter een oproep gedaan aan het publiek voor spullen die betrekking hebben op Jac. Gazenbeek en dan voornamelijk zijn schilderijen.

Oproep!

Jac. Gazenbeek, is een oud schrijver en kunstenaar uit Lunteren. Het museum van Lunteren start in juni met een expositie over hem en zijn werk. De Jac. Gazenbeekstichting wil het gedachtegoed van Jac. Gazenbeek blijven uitdragen door middel van lezingen, schoolbezoeken en natuurwandelingen.

Jac. Gazenbeek heeft alles wat met de Veluwe te maken heeft in zijn werken behandeld. Hij schreef en schilderde over de Veluwe. Er wordt geschat dat er ongeveer 20 tot 30 schilderijen van hem moeten bestaan een tweetal hiervan zijn al in het bezit van de stichting. De stichting wil graag in de expositie voor in het museum van Lunteren in bezit komen van meerdere werken van hem. Dit mag ook in bruikleen zijn natuurlijk.

Heeft u een schilderij van Jac. Gazenbeek? Laat het de stichting weten en wellicht kan uw schilderij bij de expositie in het museum van Lunteren schitteren.

 

U kunt uw reactie sturen naar:    

 

Secretariaat en redactie de Veluwenaar – emailadres: Klik om u email programma te openen

___________________________________________________________________________________________

Hieronder kunt u het item bekijken wat is uitgezonden:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/05/22/gelderland-helpt-jac-gazenbeekstichting/