“Veluwse Wederwaardigheden” – Deel 1

Passie met een heel fijne belevingswaarde

Als hobby, om edelherten vele jaren met de fotocamera te volgen, is feitelijk een passie met een heel fijne belevingswaarde. Maar…het is ook een tijdrovende aangelegenheid!

Ton Heekelaar met zijn passie natuurfotografie d.d. 19-juni-2015 op de Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Die passie heeft mijn neef Bas Worm met reeën in het Buursezand te Twente. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven met de titel: “Het ree: Observeren en Herkennen”.

De voorzitter van Vereniging Het Edelhert, Jozef Linthorst, wacht geduldig d.d. 14-maart-2014 op het signeren van het reeënboek door auteur Bas Worm – Foto: ©Ton Heekelaar

Hubertus

Het schitterende hert “Hubertus” binnen het Nationaal Park De Hoge Veluwe wordt sinds een aantal jaren door een groot aantal natuur-vorsers & fotografen gevolgd.

Hierbij mag natuurliefhebber Louis Fraanje, alias “Mister Veluwe” met zijn vrouw Fransien, niet onvermeld blijven. Evenals het echtpaar Florus- en Jannie van den Berg die ook heel veel vaste- en bewegende beelden van het inmiddels “wereld beroemde” hert hebben geschoten. Over het wel en wee van git bijzondere hert, zijn inmiddels al – vanaf zijn geboorte – zo’n 77 delen verschenen op deze weblog!

Het inmiddels “wereld beroemde” hert Hubertus op de Hoge Veluwe is d.d. 28-juli-2016 met een pas geveegd gewei in optima forma helemaal klaar voor de bronst 2016 – Foto: ©Ton Heekelaar

Florus v/d Berg en Louis Fraanje + baard d.d. 29-6-2015 – Foto: ©Ton Heekelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rauwe- en Binnenveld

Tevens loopt Louis Fraanje al vele jaren te sjouwen met zijn onafscheidelijke foto- en filmcamera in het “Rauwe- en Binnenveld” nabij de Gelderse Grift. Hij volgt daar sinds een aantal jaren een paar heel karakteristieke reebokken. Louis heeft daar ook passende namen voor bedacht zoals: “Matador”, “Castor” en “Pollux 1 en 2”.

Natuurliefhebber Louis Fraanje loopt te sjouwen met zijn onafscheidelijke foto- & filmcamera – Foto: ©Ton Heekelaar

Ter afsluiting:

Lees meer over het wel en wee van deze legendarische reebokken in de afleveringen: “Het Rauwe- en Binnenveld” op de weblog De Veluwenaar.

Lees ook: “Veluwse wederwaardigheden” – Deel 2

___________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/05/16/veluwse-wederwaardigheden-deel-1/