Burgers’ Zoo wint ‘Beste uitje van Nederland’

Internationaal bekend om de zogenaamde ecodisplays

Burgers’ Zoo heeft de publieksprijs ‘Beste Uitje van Nederland 2017’ gewonnen in de categorie Dierentuinen met in totaal 1.556 stemmen en het eindcijfer 8,5. De wedstrijd is georganiseerd door mediaconcern De Persgroep, dat met haar dagbladen, huis-aan-huiskranten en websites dagelijks 9,6 miljoen mensen bereikt. Directeur Alex van Hooff nam de prijs trots in ontvangst onder nieuwsgierig toezicht van het pasgeboren aardvarkentje.

De dierentuin staat internationaal bekend om de zogenaamde ecodisplays, waarin bijzondere natuurgebieden zeer nauwkeurig zijn nagebouwd en dieren in grote vrijheid leven. In de zomer van 2017 opent zij haar nieuwste ecodisplay Burgers’ Mangrove, het grootste overdekte mangrovebos ter wereld met zeekoeien, vlinders, krabben, vogels, vissen en reptielen.

Burgers’ Zoo-wint-Beste Dierentuin ‘Uitje’ van Nederland – Eigen foto

‘Altijd blijven vernieuwen en verbeteren’

“Een modern dierenpark moet zichzelf altijd willen blijven vernieuwen en verbeteren. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en hoe we tegenwoordig naar het houden van dieren kijken is aanmerkelijk veranderd ten opzichte van pakweg twintig jaar geleden,’ aldus directeur Alex van Hooff.

‘Om die reden zijn we extra trots dat onze jarenlange inspanningen worden gezien én gewaardeerd door de bezoekers. Het winnen van deze publieksprijs geeft aan dat we op de goede weg zijn. We hebben nog zoveel mooie plannen voor de toekomst, waarbij we in de zomer van 2017 ons eerstvolgende project openen: Burgers’ Mangrove, het grootste overdekte mangrovebos ter wereld. Hier komen bezoekers als ware ontdekkingsreizigers oog in oog te staan met zeekoeien dankzij een ruit van 12 meter lengte, terwijl kleurrijke vlinders overal om hen heen fladderen.’

Op creatieve wijze mensen stimuleren om te stemmen

Met deze video is op creatieve wijze aandacht gevraagd, waarom toch vooral op Burgers’ Zoo gestemd zou moeten worden:

 

Stem Burgers' Zoo op één! Check de video

Stemmen jullie allemaal Burgers' Zoo op één? In deze video laten we zien waarom! Meteen je stem uitbrengen? https://www.beste-uitje.nl/dv/prefill/stemmen/categorie7557303/provincie21172 Alvast hartelijk dank!

Geplaatst door Burgers' Zoo op vrijdag 3 maart 2017

Meer info:  Burgers’ Zoo in Arnhem

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/04/24/burgers-zoo-wint-beste-uitje-nederland/