Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 75

Een zwervende Hubertus blijft ons verrassen…

Het begint alweer een gewoonte te worden, om bij een bezoek aan de Hoge Veluwe, allereerst even een rondje te maken door het noord-oostelijk deel van het park, zeg maar het gebied rondom het Jachthuis Sint Hubertus. En dan wel in de ruimste zin, want Hubertus zwerft graag hele einden door het gebied en soms kun je er geen staat op maken.

Dan loopt hij ineens bij de Kronkelweg en denk je dat hij eindelijk zijn ‘stekje’ heeft gevonden. Kom je een dag of wat later loopt hij weer in de buurt van de Heidebloem.

Dat was ook afgelopen donderdag 20 april het geval. Zo rond de klok van 7 uur in de avond, zagen we hem in de buurt van het Stenen Hert in het bos lopen.

Daar kwam hij ineens heel stoer het bos uitlopen – Foto: ©Florus van den Berg

Als een echt ‘paradepaard’ liep hij aan ons voorbij – Foto: ©Florus van de Berg

Paradepaard

Daar kwam hij heel stoer, als een ‘paradepaard’ aan ons voorbijlopen, ook de Jansens waren van de partij, verder was er in de wijde omgeving geen bezoeker te zien. Zo konden we nu weer eens heel op ons gemak Hubertus van dichtbij bewonderen. Zo langzamerhand is hij wel gewend aan ons, al keek hij wel even op of hij nog meer bewonderaars verwachtte. Uiteindelijk liep hij toch maar niet naar het weitje op de Heidebloem, maar koerste in de richting van De Koekoek. Ondertussen had de klok ook niet stilgestaan en was het inmiddels tijd om de uitgang op te gaan zoeken.

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 76

____________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/04/22/legendarische-hert-hubertus-deel-75/