Veluwe – Op stap in de natuur met… Louis Fraanje

Een filmopname die op de plank is blijven liggen…

Op zaterdag 6 april 2013 ging Marco Geijtenbeek uit Ede samen met Louis Fraanje ‘s morgensvroeg wildspeuren in het Wekeromse Zand. De opnames zouden in eerste instantie gebruikt gaan worden voor een lokale TV-uitzending, maar daar is het nooit van gekomen. Desondanks zijn we toch heel erg blij, dat Marco Geijtenbeek de beelden aan ons beschikbaar heeft gesteld en dat wij ze mogen gebruiken voor publicatie op ons weblog De Veluwenaar.

Marco Geijtenbeek in gesprek met Louis Fraanje - Foto: ©Marijke van Soeren

Marco Geijtenbeek in gesprek met Louis Fraanje – Foto: ©Marijke van Soeren

Wens 

Al eerder had Marco Geijtenbeek kennis gemaakt met Fraanje, dat was in een radio-interview bij de Lokale Omroep Ede. De wens om eens met natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje op pad te gaan, had hij al vaker geopperd, maar om de ene of andere reden was het er niet van gekomen. Eindelijk is het dan zover en om 7 uur in de ochtend vertrekken ze die bewuste zaterdag, samen vanaf de parkeerplaats bij het Wekeromse Zand. Marijke van Soeren zal met haar camera de tocht in zijn geheel vastleggen op film, die alles bij elkaar zo’n minuten zal duren.

Natuurliefhebber Louis Fraanje met zijn camera op stap in het Wekeromse Zand – Foto: ©Marijke van Soeren

Enthousiasme

Ondanks dat de beelden zijn opgenomen met een eenvoudige camera en soms – hier en daar – aan kwaliteit te wensen overlaat, zijn ze zeker de moeite van het bekijken waard. Het laat in grote lijnen heel goed zien, hoe een echte natuurliefhebber als Louis Fraanje met zijn camera door de bossen struint, op zoek naar de dieren om ze op de foto vast te leggen. Het enthousiasme waarmee Fraanje in deze documentaire vertelt over de natuur en het fotograferen daarvan, werkt aanstekelijk op de kijker.

Marco en Louis genieten op een bankje in het Wekeromse Zand - Foto: ©Marijke van Soeren

Marco en Louis genieten op een bankje in het Wekeromse Zand – Foto: ©Marijke van Soeren

Overleg tijdens de opnamen…

Foto’s: ©Jac. Gazenbeekstichting

Het filmpje

De opnamen zijn gemaakt in natuurgebied het Wekeromse Zand bij Lunteren. Presentator Marco Geijtenbeek, cameravrouw Marijke van Soeren en Louis Fraanje trokken vroeg in de morgen de natuur in, op zoek naar wild en mooie plaatjes. Natuurliefhebber Louis Fraanje neemt de kijker mee op zijn zwerftocht door een deel van  het Wekeromse Zand en laat u in deze documentaire – letterlijk en figuurlijk – over zijn schouder meekijken.

____________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/04/06/op-stap-natuur-louis-fraanje/