Nieuwe Nederlandse speeldata ´The Uncertainty Has Settled´

In aanwezigheid van regisseur Marijn Poels.

Regisseur Marijn Poels – ©Eigen Foto

De documentaire “The Uncertainty Has Settled” van Nederlands regisseur Marijn Poels komt weer in een reeks exclusieve voorstellingen naar Nederland en België.

_________________________________________________

Binnenkort  ook in Wageningen: The Uncertainty Has Settled 

_________________________________________________

Progressief documentairemaker Marijn Poels (Nederland) produceerde het afgelopen jaar een onafhankelijke film waarin hij de gevoelige discussie van klimaat en energie aansnijdt.

In “The Uncertainty Has Settled” bezoekt Poels vooral boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door een falend landbouwbeleid en de miljarden subsidies voor de productie van groene stroom zijn veel boeren energie leveranciers geworden.

Poels stelt kritische vragen over klimaat, wetenschap en politiek. Het tegengaan van klimaatverandering… Doen we er eigenlijk wel goed aan?

Tegenstrijdige waarheden

De film verteld het verhaal van Poels die achter de gordijnen van de heersende klimaatjournalistiek een kelder vol geïsoleerde klimaat critici treft. Open van geest probeert hij tussen de tegenstrijdige waarheden te achterhalen wat zijn eigen overtuigingen hierin zijn. Tevens tracht hij de bewegingen achter de twee politieke dogma´s te begrijpen.

Vele gesprekken buiten in het veld tussen de koeien – Foto: ©Marijn Poels Films

Kritisch naar kijken

Het bijzondere is dat de film ondanks de wetenschappelijke consensus, niet alleen de reguliere wetenschap, maar ook de critici een duidelijke stem geeft. “Dat gebeurt simpelweg niet in de klimaatdiscussie” zegt Poels. “Als je tegen de heersende klimaat opinie ingaat wordt je verketterd en ontkenner genoemd. Dat is geen gezonde ontwikkeling. Alle opvattingen over klimaatverandering, zowel voors en tegens, zijn relevant om tot een redelijke oplossing te komen, en om een eigen persoonlijke overtuiging te krijgen. Al helemaal als we ons beseffen dat er miljarden in om gaan. Dan mag er best kritisch naar gekeken worden”, aldus Poels.

Marijn Poels in gesprek met een boer in Duitsland – Foto: ©Marijn Poels Films

Een mijlpaal

Begin maart kende de documentaire enkele succesvolle exclusieve vertoningen in Nederland. Politiek journalist Jan Jacobs was daarbij en schreef een opiniestuk voor het blad De Doorbraak “Ik zag alle klimaatdocumentaires maar wat Marijn heeft gemaakt overtreft ze voor wat mij betreft allemaal. Deze documentaire heeft alles om een mijlpaal te zijn in het debat over klimaatverandering”

De in Berlijn en Los Angeles bekroonde documentaire is een boeiende en eerlijke zoektocht. Van een man die net zo beïnvloedt wordt door een wereldwijze buurman als door een van de beste wetenschappers ter wereld.

Meer info: The Uncertainty Has Settled – Marijn Poels Films

____________________________________________________________________________________________________

Bekijk de trailer: 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/04/05/nieuwe-nederlandse-speeldata-the-uncertainty-has-settled/