Allereerste duurzame groepsaccommodatie op de Veluwe

Het Boshuys op Park Berkenrhode in Wekerom

De eerste duurzaam gebouwde en energieneutrale groepsaccommodatie van Nederland is gisteren geopend: ‘Het Boshuys’ op Park Berkenrhode in Wekerom. Onder grote publieke belangstelling werd het pand geopend door Monique van der Sanden, directeur van de RECRON, Bastiaan Overeem van VisitVeluwe, verantwoordelijk voor de toeristische marketing, en Louis Fraanje, verhalenverteller van de Veluwe en voorzitter van de Jac. Gazenbeekstichting..

dsc_9073

Raoul Veldink, Bastiaan Overeem, Monique v/d Sanden, Louis Fraanje en Thij Verspaget – Foto: ©Fransien Fraanje

Het Boshuys 1- Park Berkenrhode

De woning aan de bosrand is geschikt voor 20 personen en voorzien van veel luxe en comfort. De benedenverdieping van de ‘Drie-Generatie-Woning’ is toegankelijk voor invaliden. “Het Boshuys is een uniek project waar we hard aan gewerkt hebben”, zegt een trotse Thij Verspaget, eigenaar van Park Berkenrhode. “Het voldoet aan de wensen van deze tijd.”

dsc_9071

Louis Fraanje vermaakte de aanwezigen met een aantal leuke anekdotes – Foto: ©Fransien Fraanje

Duurzame recreatie

Voorafgaand aan de opening vermaakte Louis Fraanje de aanwezigen met een aantal leuke anekdotes. Daarna onderstreepte Monique van der Sanden het belang van duurzaam ondernemen in de recreatiesector. Op dat gebied liggen er volgens van der Sanden nog veel kansen en mogelijkheden.

Vlak voor de openingshandeling presenteerde Bastiaan Overeem Park Berkenrhode als jongste partner van VisitVeluwe. Overeem over het Boshuys: “Dit initiatief sluit aan bij de steeds groter wordende vraag naar duurzame recreatie en draagt bij tot de beste Veluwe-beleving.”

dsc_9090

De adelaar brengt de sleutels en…

dsc_9102

Louis neemt ze in ontvangst – Foto’s: ©Fransien Fraanje

Adelaar met sleutel

De Valkeniers Gerard en Bettine van den Brink, lieten een echte adelaar oftewel Amerikaanse zeearend(Bald Eagle) met de sleutel bij Louis Fraanje landen, die deze in ontvangst mocht nemen en daarna opende het drietal vervolgens, voor het eerst, samen de deur van Het Boshuys. Daarna bracht Thij Verspaget een toast uit en was Het Boshuys open voor bezichtiging.

het-boshuys-2-park-berkenrhode

Het publiek wordt uitgenodigd om Het Boshuys te bezichtigen – Foto: ©Park Berkenrhode

Bron: Park Berkenrhode

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/09/29/allereerste-duurzame-groepsaccommodatie-op-veluwe/