Natuurfotografen Louis en Fransien Fraanje op TV-Gelderland

nieuws-animaties-gif-journalisten-3865095Bronstfotografen onder de indruk

Mede doordat zij al jarenlang het legendarische hert Hubertus, vanaf zijn geboorte volgen, heeft Omroep Gelderland besloten om eens uitgebreid aandacht te besteden aan het natuurfotografen-echtpaar. Op dinsdagmiddag vanaf 17.00 uur bij het Nieuws van TV-Gelderland en daarna wordt het item elk uur herhaald. Verslaggever Hugo Boogaerdt en cameraman Alwin van den Brandhof zijn hen gevolgd op hun foto-tocht naar de bronst van de edelherten op de Hoge Veluwe.

dsc_8691-kopie

Gevecht

Het echtpaar volgt Hubertus al sinds het een klein kalfje was, maar inmiddels is het dier met zijn 5 jaar volwassen. Begin deze maand heeft Louis Fraanje nog een gevecht van Hubertus met een ouder hert gefilmd. ‘Dat ging erop. Hij greep hij hem echt.’

louis-fraanje-met-zijn-vrouw-fransien

Natuurfotografen Fransien en Louis Fraanje op de Hoge Veluwe – Foto: ©Omroep Gelderland

‘Huubje toch’

Toch vindt Fransien het niet zielig voor het andere hert dat verjaagd wordt. ‘Ik vindt het wel zielig als Hubertus verjaagd wordt. Vorig jaar gebeurde dat en toen had ik echt zoiets van: och Huubje toch.’ Volgens Louis Fraanje is Hubertus nu sterker geworden. Vorig jaar ging het het dier nog regelmatig gevechten uit de weg, maar nu schuwt hij de confrontatie niet meer. Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 50

dsc_8648

Ook Fransien werd tijdens de voorbereidingen gefilmd – Foto: ©Louis Fraanje

Andere mannetjes

Maandagavond liep Hubertus te ver van het echtpaar weg om hem goed te fotograferen, maar er was wel een ander mannetje: Zorro. Die vlak voor de camera’s een deel zijn mannelijkheid aan de vrouwtjes liet zien door over zichzelf te urineren. ‘Dat doen die herten expres natuurlijk, zodat ze goed stinken, en daarmee probeert hij indruk te maken op zijn rivalen en die hindes vinden die geur fantastisch.’

foto-omroep-gelderland

Louis Fraanje aan het fotograferen tijdens de bronst van de edelherten – Foto: ©Omroep Gelderland

dsc_8661

Het camera-team van TV-Gelderland bezig met de opnamen – Foto: ©Fransien Fraanje

dsc_8670

Vanuit de heide filmt cameraman Alwin van den Brandhof de natuurfotografen – Foto: ©Fransien Fraanje

 

Bekijk het filmpje: Bronstfotografen onder de indruk van gevechten … – Omroep Gelderland

____________________________________________________________________________________________________

Het item was ook te zien bij Omroep Max, in het programma Hallo Nederland! 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/09/20/natuurfotografen-louis-en-fransien-fraanje-op-tv-gelderland/