Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 50

De eerste klap is een daalder waard

Dat moet Hubertus op dat moment, denk ik, ook gedacht hebben, want plotseling draait hij zich om naar zijn tegenstander en beukt hij volop met zijn gewei op het andere hert in. Het geluid van de op elkaar klappende geweien, knalt over de heide van de Hoge Veluwe. De grond trilt als het ware onder onze voeten, zo fanatiek gaat het erop. De jonge Hubertus haalt nu alles uit de kast, alle frustraties van de afgelopen dagen komen er uit en hij weet van geen wijken, hij ramt er als een bezetene op los!

lf_5112

In het heetst van de strijd, probeert een smaldier te ontkomen – Foto: ©Louis Fraanje

Onherkenbaar

Een smaldier rent in verwarring eerst naar rechts en dan weer naar links, om te ontkomen aan de scherpe punten van de geweien die nu onophoudelijk op elkaar klappen. We kennen Hubertus niet meer terug, als we het vergelijken met aankomst in de arena, is dit een verschil van dag en nacht. De strijd om de overwinning is nu echt menens geworden bij Hubertus en zienderogen wint hij terrein

lf_5117

Op het nippertje ontkomt het dier aan de vlijmscherpe geweien – Foto:© Louis Fraanje

lf_5126

De strijd gaat door…

lf_5130

– Foto’s :©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Volwassen geworden

Wat een prestatie, wat een kracht en wat een overduidelijk bewijs, dat Hubertus hiermee ineens volwassen is geworden. Vorig jaar beleefden wij daar al een voorproefje van, maar nu is dat een voldongen feit. Meer en meer wint Hubertus terrein op zijn rivaal en deze verliest ook zichtbaar zijn krachten, want de felheid zakt langzaam weg.

lf_5125

Hubertus (links) wint zichtbaar terrein op zijn rivaal – Foto:© Louis Fraanje

Strijd beslist

Het publiek is muisstil geworden, het houdt de adem in, een teken dat zo’n gevecht respect afdwingt, dat moge duidelijk zijn. Tjonge, jonge, wat zijn we trots op onze vrijbuiter Hubertus, hij gaat deze strijd winnen, dat is aan alles te zien en te merken. Uiteindelijk, na zeker zo’n tien minuten vechten, is de strijd beslist en wordt het befaamde hert “Zorro” verslagen en rent de dekking in, gevolgd door onze overwinnaar Hubertus.

lf_5138

De strijd is bijna beslist en dan mag Hubertus (links) zich overwinnaar noemen – Foto:© Louis Fraanje

Geschiedenis geschreven

Wow… wat een spanning, het zweet staat in onze handen, maar het is dan ook in één woord “geweldig”, wat hier recht voor ons plaatsvindt. Het gevecht is zo spectaculair en zo spannend, dat ik het laatste deel probeer te filmen, zodat u ook – in beeld en geluid – de sfeer van dit gebeuren met ons mee kunt proeven.

Hier schrijft een jong hert van nauwelijks vijf jaar oud, geschiedenis en laat hiermee tegelijkertijd alle pessimisten ver achter zich! .We zijn natuurlijk razend benieuwd of hier nog een vervolg op komt, want de bronst is nog niet afgelopen en er kan nog van alles gebeuren, maar… dit hebben we alvast te pakken!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 51

____________________________________________________________________________________________________

Het laatste deel van het gevecht hebben we gefilmd:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/09/17/legendarische-hert-hubertus-deel-50/