Grote heidebrand bij Hoog Soeren op de Veluwe

animaties-gif-journalisten-3865095Vijftien voetbalvelden

Bij een grote heidebrand in Hoog Soeren is vrijdag een gebied ter grootte van vijftien voetbalvelden verbrand. Dat heeft de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laten weten. Iets na 12.00 uur was de brand op de Veluwe onder controle. Volgens de brandweer gaat de nacontrole nog wel enige tijd duren. Vier bluswagens blijven daarvoor in het gebied.

Onderzoek oorzaak

De brandweer in Noord- en Oost-Gelderland kreeg assistentie van het korps in Gelderland-Midden. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Iets voor twaalven meldde Omroep Gelderland-verslaggever Arjan Hoefakker dat de rookwolken minder werden:

Adder overleeft

Op een van de foto’s die Roland Heitink maakte, ziet de oplettende kijker een adder. Volgens boswachter René Olthof is het een van de weinige dieren die de verzengende hitte van het vuur overleefde. Op de plek waar de brand uitbrak is het in de laatste jaren bij droogte al vaker raak geweest. Of er in dit geval opzet in het spel is, weet de brandweer niet.

Schade heidebrand Hoog Soeren is enorm

Schade heidebrand Hoog Soeren is enorm, deze adder overleefde het vuur – Foto: ©Roland Heitink

Meer info bij de bron: Omroep Gelderland

___________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/05/06/grote-heidebrand-bij-hoog-soeren-op-de-veluwe/