Lunterse Krant gefeliciteerd met nieuwe onderkomen

krant1203-1 - kopiejubil25-2Verandering en verbetering

Niet iedere verandering is altijd een verbetering, maar in dit geval mogen we constateren dat de verhuizing van de Lunterse Krant, net als onze eigen verhuizing in 2014, een echte verbetering genoemd mag worden.

 

Afgelopen maandag ben ik samen met ons bestuurslid Liseth Elbertsen een kijkje wezen nemen in het nieuwe onderkomen van redacteur Henk de Rooy. Omdat het oude kantoor overging in andere handen, heeft de redactie van de Lunterse Krant inmiddels een nieuwe stek gevonden aan de Reeënlaan 19 te Lunteren. De Lunterse Krant bestaat inmiddels ook alweer ruim 16 jaar!

Samenwerking

Daarnaast had ons bezoek nog een belangrijke reden, en die te maken had met ons eigen 25 jarig jubileum. In de Lunterse Krant wordt namelijk regelmatig aandacht besteed aan het werk van de Jac. Gazenbeekstichting. De samenwerking met redacteur Henk de Rooy en de Jac. Gazenbeekstichting, was en is door de jaren heen ook meer een vriendschappelijke dan een zakelijke. Dus werden beide bestuursleden tegelijkertijd geïnterviewd voor een jubileumverhaal in de Lunterse Krant!

25 jarig jubileum

In verband met dit 25 jarig jubileum zal er dus binnenkort een mooi verhaal in de Lunterse Krant verschijnen, waarin aandacht geschonken zal worden aan deze mijlpaal. Bestuurslid LIseth Elbertsen vertelde honderduit over haar bijdrage aan de stichting. Zij had zich speciaal voor deze gelegenheid in Veluwse klederdracht gestoken, mede omdat zij het ook belangrijk vindt. De Jac. Gazenbeekstichting ondersteund ten volle dit initiatief, net als de folklore en dialecten op de Veluwe. Hierin volgt de stichting het voetspoor van haar grote voorganger, de schrijver, natuurvriend en folklorist  Jac. Gazenbeek(1894-1975). Ook onze voorzitter deed zijn zegje en vertelde nog eens heel duidelijk dat de Jac. Gazenbeekstichting zich graag wil blijven inzetten voor het behoud van de natuur en cultuur op de Veluwe!

********************************************************************************************************************************

Op donderdag 6 oktober D.V. hoopt men in Partycentrum Floor te Lunteren

het 25 jarig jubileum te vieren!
Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Meer informatie hierover volgt later…

********************************************************************************************************************************

Misverstand

“Wel merken we, dat juist in Lunteren een aantal mensen ‘nog steeds’ denken dat de Jac. Gazenbeekstichting is gestopt. Na de verhuizing van onze expositie in 2014 van het Gazenbeek Centrum naar Museum Oud Lunteren en het onderbrengen van het archief bij de Gemeente Ede, is er uitgebreid verslag gedaan in de media”, aldus voorzitter Louis Fraanje. “Mensen hebben gelezen dat de stichting verhuisd is en veronderstellen dan gewoonweg dat deze niet meer bestaat. Hoewel het allemaal best wat voeten in de aarde heeft gehad, blijven we – bij gezondheid – gewoon doorgaan. Dat misverstand moet zo snel mogelijk de wereld uit!”

DC_1219

Redacteur Henk de Rooy in gesprek met Liseth Elbertsen – Foto: ©Louis Fraanje

Witte buizerd

Het bestuur van de Jac. Gazenbeekstichting benadrukte haar felicitatie m.b.t. het nieuwe onderkomen van de Lunterse Krant, met een cadeau in de vorm van een prachtige foto op canvas. Onlangs fotografeerde onze voorzitter Louis Fraanje een schitterende bijna witte buizerd, die prompt op de voorpagina van de Lunterse Krant verscheen. Dus… werd deze buizerd op canvas, de verrassing tijdens ons bezoek aan het nieuwe kantoor. En dat Henk de Rooy er zeer content mee was, bleek wel uit zijn reactie. “Das een mooie, die geven we een mooie plek aan de wand in het kantoor!”

DSC_1681

Stichtingsvoorzitter Louis Fraanje overhandigd de foto aan redacteur Henk de Rooy – Foto: ©Fransien Fraanje

Tenslotte…

De Jac. Gazenbeekstichting heeft in de afgelopen 25 jaar haar plaats gevonden in de samenleving en in het bijzonder op de Veluwe. Door al die jaren heen heeft de stichting – net als de Lunterse Krant – steeds haar eigen koers gevaren. Met vallen en opstaan, zonder structurele subsidie, vaak met weinig middelen steeds je eigen weg proberen te volgen. Dat is de grote kracht achter het succes van de Jac. Gazenbeekstichting, die na deze 25 jaar nog altijd springlevend is en nog lang hoopt door te gaan met haar mooie werk. Het motto: “Gewoon jezelf blijven en je niet van de wijs laten brengen door de ‘waan’ van de dag!”

(Wordt vervolgd)

___________________________________________________________________________________________

Lees ook: Verhuizing Gazenbeek Centrum in Lunteren

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/04/28/lunterse-krant-verhuisd-en-gefeliciteerd/