Verhuizing Gazenbeek Centrum in Lunteren

Jac. Gazenbeek-expositie in Museum Oud Lunteren

We hebben – in goed overleg – besloten om onze gehele expositie onder te brengen in het Museum Oud Lunteren.

In het betreffende museum is eerder dit jaar – zoals u weet – een plek ingericht voor de schrijver Jac. Gazenbeek en inmiddels uitgebreid met onze expositie over de Hessenwegen en de Wildwal. Het is daar beter zichtbaar en met de ruimere openingstijden ook beter toegankelijk. Lees verder>>

Enkele weken geleden draaide voorzitter Louis Fraanje de deur van het Gazenbeek Centrum voor de laatste keer in het slot. Het gebouw zal een andere bestemming krijgen, maar de Jac. Gazenbeekstichting zelf hoopt nog jaren te blijven voortbestaan. Lees verder >>

Verhuizing Gazenbeek Centrum

Voorzitter Louis Fraanje sluit voor de laatste keer het Gazenbeek Centrum. Foto: ©Fransien Fraanje

Overdracht

Het vele archiefmateriaal is onder leiding van de heer Peter van Beek, hoofd afdeling Gemeentearchief Ede, Barneveld en Scherpenzeel, overgedragen aan het Gemeente Archief in Ede en Barneveld. Het kwetsbare materiaal is daar in goede handen, in onze ogen dus de beste plek. De enorme collectie foto’s, (glas)negatieven, films e.d. zal in de nabije toekomst gedigitaliseerd gaan worden.

Op onze donateursavond oftewel “Gazenbeekavond”, die gepland staat op D.V. vrijdag 3 oktober as. hopen wij u wat meer te kunnen vertellen. Noteer deze datum al vast in uw agenda!

DSC02492 -webfoto

De heer Peter van Beek, hoofd afdeling Gemeentearchief Ede, Barneveld en Scherpenzeel, neemt het archiefmateriaal  in ontvangst van voorzitter Louis Fraanje.     Foto: ©Liseth Elbertsen

Hectische periode

Al met al kijken we terug op een heftige en hectische periode, maar ook een vruchtbare! Het gebouw werd een te grote kostenpost voor de stichting, en juist in deze tijd moeten we niet alleen op de ‘kleintjes’, maar zeker ook op de ‘grote’ letten, dat zult u zeker beamen. De eerlijkheid gebiedt ons, deze “stap” te rechtvaardigen!

Goede basis
Wij zijn er vast van overtuigd, dat dit – ondanks de emotionele kant – de beste beslissing is geweest. Zo hebben we een goede basis gelegd voor de toekomst van onze stichting en hopen wij nog vele jaren in gezondheid op te komen voor de natuur en cultuur van de Veluwe.

___________________________________________________________________________________________________

Jac. Gazenbeekstichting

Postbus 27
6740 AA Lunteren

Voor al uw vragen over de Jac. Gazenbeekstichting en de inhoud van De Veluwenaar kunt u mailen naar:

 klik hier om uw e-mail programma te openen

Alleen bij noodzaak zijn wij ook telefonisch bereikbaar

van maandag t/m vrijdag op:  0617410470 

Zaterdag, zondag en feestdagen zijn wij niet bereikbaar!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/07/03/verhuizing-gazenbeek-centrum/