“Wegwies” voor de toerist in Lunteren

1 - DC_7958Een nieuw blad ‘boordevol’ informatie

Onlangs is er voor de toeristen die de Veluwe bezoeken en in het bijzonder onze omgeving van Lunteren, een nieuw jaarlijks magazine verschenen met de welluidende naam: “Wegwies in Lunteren”!

Lunteren heeft geen VVV meer en de infogids is ook verdwenen, dus is dit een welkome aanvulling. De makers van het blad willen de toerist in Lunteren behouden.

Als je als bezoekers de activiteiten niet panklaar krijgt aangeleverd dan zie je door de bomen het bos niet meer. Vandaar dat zij deze bundeling hebben gemaakt van alle bezienswaardigheden en evenementen.

Het blad met 55 pagina’s, waarbij de advertenties de onkosten dekken. Er zijn 10.000 exemplaren gedrukt en deze liggen inmiddels bij alle lokale campings en hotels in de omgeving.

Daarnaast heeft men een eigen website: Wegwies in Lunteren… en een actuele  Facebookpagina.

Wegwies is echt Lunters

In het tijdschrift staan veel artikelen, veel foto’s en een aantal advertorials. Er staan zeven pagina’s in het tijdschrift waarop alle lokale verenigingen hun activiteiten presenteren gedurende het gehele jaar. Een kwart bestaat uit artikelen, met drie pagina’s over de historie van het dorp, drie pagina’s over de schatten van de Goudsberg, twee kinderpagina’s (voor mooi en slecht weer), een pagina met molens.

Wat ook heel aardig is om te vermelden, dat er een schitterende pagina over onze voorzitter Louis Fraanje is ingeruimd. De makers hebben er echt iets moois van gemaakt, waarvoor onze complimenten. Klein foutje bij de inzetfoto, daar is helaas een ander hert dan Hubertus voor gebruikt! (Zie onder).

2 - DC_7954

 

Veur en deur Lunteren

Wegwies is een blad ‘veur en deur Lunteren’, dat – zonder subsidie – door Lunterse mensen is gemaakt en dat verdiend alle waardering. Men heeft er echt op toegezien dat het iets waardevols moest zijn. Zo lezen we ook alles over de schatten van de Goudsberg en de belangrijke trekpleisters: het Bosbad, de Koepel, het Middelpunt van Nederland, het uitkijkpunt de Hessenhut, de IJzertijdboerderij met de Celtic Fields, de Germaanse Put, het Wekeromse Zand, het Pinetum en het Lunters Buurtbos. In het blad staan ook strategische tips over hoe je een dag in zou kunnen delen, om attracties en evenementen in de zelfde buurt direct na elkaar te doen. Makkelijk te koppelen met mooie uitgestippelde fietstochten bijvoorbeeld. Op de achterkant van het blad zien we een drietal dames in Veluwse klederdracht, waarvan de meest rechtse dame ons bestuurslid Liseth Elbertsen is. (Zie onder).

3 -DC_7964

Tenslotte…

Het gezicht achter ‘Wegwies’, zijn de vier Lunteranen Johan en Renee de Lange, Gert van Koesveld en Sofia Feenstra. Vanaf deze plaats willen wij hen van harte feliciteren met deze mooie eerste première en alle succes toewensen voor de komende jaren. Toerisme is immers van niet te onderschatten waarde voor een dorp als Lunteren. Volgens gemeente-cijfers is bekend, dat er elk jaar 107.000 toeristen in Lunteren overnachten.Het dorp heeft 12.500 inwoners en in de zomer groeit dat cijfer naar 33.000 personen. Daarom heeft een magazine als ‘Wegwies’ alleen al haar bestaansrecht!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/04/13/wegwies-in-lunteren/