Oranje wandeling in Paleispark Het Loo

animaties-gif-journalisten-3865095Wandelroute in het Paleispark van 1 april t/m 31 oktober 2016

Vanaf 1 april kunnen museumbezoekers van Paleis Het Loo weer via de barokke tuinen een gratis wandelroute volgen door een deel van Paleispark Het Loo. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranje-wandeling’ voert langs de veldvijvers met het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen.

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden, voeren en zwommen.

(klein) De Oranje-wandeling, theepaviljoen bij veldvijver. Foto Paleis Het Loo

De Oranje-wandeling, theepaviljoen bij veldvijver – Foto: ©Paleis Het Loo

Toegankelijk voor rolstoelen

De Oranje-wandeling door een gedeelte van het paleispark duurt een uur. De route is toegankelijk voor rolstoelen. Wandelaars met een geldig entreebewijs voor het museum kunnen tot 15.30 uur gebruik maken van de uitgang aan het einde van de paleistuinen en dienen voor 16.30 uur terug te keren (i.v.m. de sluiting van het paleis om 17.00 uur). Indien een museumbezoeker de wandeling wil uitbreiden dient deze in het bezit te zijn van een geldige dagkaart voor Paleispark Het Loo, verkrijgbaar bij de automaten die bij de twee ingangen van het park staan (bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo en parkeerplaats Bosloo, een kleinere parkeerplaats tegenover de Pijnboomlaan.

Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn                                                       Meer informatie:  Paleis Het Loo‎

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/03/11/de-oranje-wandeling-in-het-paleispark-het-loo/