Ontroerend schouwspel hoog in de lucht!

Moederdier en haar kleine

Dan… ineens zie je het gebeuren, dwars tussen bomen en wolken door zie ik een lichtstraal schijnen. Ik werd er gisteren in de namiddag door getroffen en heb de camera gegrepen om het vast te leggen. Een bijzonder moment! Het leek of daar hoog aan de hemel een moederdier haar kleine omhoog hield, terwijl de middagzon haar enorme stralenbundel er over heen liet glijden.

DC_3965

Een lichtstraal dwars door de bomen – Foto: ©Fransien Fraanje

Tafereel

Een schitterend moment, zo helderwit en zo puur, geweldig. Ik probeerde zo snel mogelijk aan de rand van het bos te komen, zodat ik het tafereel helemaal vrij voor de lens zou hebben. Het was nog best een heel stukje lopen, maar ik kon het niet zomaar voorbij laten gaan.

DC_3968

Vertederend om te zien – Foto: ©Fransien Fraanje

Wolkenspel

Toen ik dan uiteindelijk het open veld bereikt had, kon ik het in alle rust bekijken en fotograferen. Daar aan de bosrand kon ik even rustig gaan zitten en het machtige ‘schouwspel’ daarboven op mij in laten werken. Het was zo vertederend om te zien, ik kon er geen genoeg van krijgen. Dat zo’n wolkenspel daar aan de open hemel, zoveel bij iemand los kan maken, dat is iets ontroerends.

DC_3970

Simpel wolkenspel met een enorme uitwerking – Foto: ©Fransien Fraanje

Tenslotte…

Het leek gisteren wel Lente met die zachte temperatuur. De uitgestrekte heide om mij heen gaf een weldadige rust voor lichaam en ziel op deze zonnige zondagmiddag op de Veluwe. Het doet je de dagelijkse beslommeringen vergeten en geeft je weer nieuwe levenskracht om de wereld aan te kunnen. Wat zo’n simpel ‘wolkenspel’ dan toch maar voor een enorme uitwerking op een mens kan hebben, geweldig toch?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/03/07/25145/