Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 25

Oplettende bezoeker

Op 5 december j.l.  schreven wij op ons weblog, dat het hert “Hubertus” misschien een broertje zou hebben. Dat heeft blijkbaar toch iets losgemaakt bij onze lezers, en met name bij de heer Henk Ruiterkamp uit Almen. Hij is bij ons in de gelederen zeker geen onbekende, en we weten daarom ook dat Henk best het één en ander af weet van herten. Hieronder leest u zijn verhaal, met daarbij enkele foto;s.

Herschaalde kopie van IMG_4584-1

Het jonge hert Hubertus II, kijkt even op naar al die nieuwsgierige mensen – Foto: ©Henk Ruiterkamp

Ontmoeting 

Ik las gisteravond op de weblog het stukje over “Hubertus II“, en bedacht mij opeens weer de ontmoeting met  een jong hert. Namelijk… op zaterdag 30 mei j.l. was ik in het Park de Hoge Veluwe en ontdekte daar, naar ik vermoed en gezien jullie foto’s, hetzelfde dier moet zijn. Het liep tegen de klok van half negen in de avond en het was vrij rustig in het Park.

Nieuwsgierige mensen

Het betreffende hert stond aan de Houtkampweg in de berm – op twintig meter afstand – doodgemoedereerd aan wat takken te knabbelen. Om precies te zijn, bij de kruising met het fietspad, even voorbij “de Bunt” (richting centrum). Wij stopten met de auto, om het hert eens goed te kunnen bekijken en te fotograferen, maar het hert trok zich niets aan van die nieuwsgierige mensen langs de kant van de weg.

Langzaam aan begint het gewei zichtbaar te worden – Foto: ©Henk Ruiterkamp

Tenslotte…

Uiteindelijk, heb ik de foto’s van Louis Fraanje – in deel 24 – nog eens vergeleken met de mijne, maar het blijft moeilijk te zeggen of het dezelfde is. Er vóór pleit dat herten zelden zo mak zijn en het waarschijnlijk dezelfde is. Maar zeker ben ik er nog niet helemaal van. Dat komt ook doordat het dier op Louis zijn foto’s al helemaal in wintervacht is, en dat vertekent een dier totaal. Maar misschien weten we volgend voorjaar meer… we wachten het rustig af!

Tekst en foto’s: ©Henk Ruiterkamp            

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel – 26

                                                                             

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/12/15/het-legendarische-hert-hubertus-deel-25-2/