Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 24

Heeft Hubertus misschien een broertje?

Afgelopen dinsdag de 1e december, reden wij in het Nationale Park de Hoge Veluwe ter hoogte van de Zwarte Berg, toen wij daar recht tegenover in de heide een spitser zagen lopen. We stopten om te kijken of we hem in beeld konden krijgen. Eigenlijk was er geen goed licht meer en moesten we de iso opschroeven tot 1000. Het resultaat is dan zeker niet optimaal, maar in dit geval toch nog best wel acceptabel om te publiceren.

Evenbeeld

Als je dit hert goed van voren bij de kop bekijkt, dan zie je dat hij – net als Hubertus – tussen de ogen en het gewei een soort van pruikje heeft met krullen. Ook de lichtere tekening in zijn gezicht, vooral rond de ogen en rond zijn vang(neus), en natuurlijk de oren, tonen verrassend veel overeenkomsten. Ik kan me vergissen, maar het hert lijkt in zijn hele doen en laten, sprekend op dat van het inmiddels beroemde hert “Hubertus”, dus wie weet? We zullen het eens navragen bij de herten-deskundigen in het Park!

DC_4791 - kopie

De vierjarige Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

DSC_6559 - kopieDe éénjarige spitser -

De éénjarige spitser – Foto: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

Geen angst 

Het betreffende hert trok zich weinig van ons aan, keek een enkele keer in onze richting en ging vervolgens gewoon rustig door met grazen. Wel herinnerden wij ons, dat er dit voorjaar op het Zwarte Veld een spitser(eenjarig hert) steeds wat vooraan op de wildweide liep. Het toonde toen al totaal geen angst voor het publiek wat daar langs de weg stond te kijken en te fotograferen. Helaas waren we toen niet in de gelegenheid hem te fotograferen. Later spraken we onze vriend Florus van den Berg, hij had op 6 september j.l. bij de Hertjesweg dezelfde spitser zien staan, toen nog in bastgewei.

DSC_9138 - kopie

De spitser in bastgewei tussen het hoge gras bij de Hertjesweg in september – Foto: ©Florus van den Berg

Gevoelige plaat

Toen hij even heel stil bleef staan om een plasje te plegen, konden wij hem redelijk scherp in beeld krijgen. Hoewel de foto natuurlijk geen ‘wereldplaat’ is geworden, zijn we toch blij dat we hem op de gevoelige plaat vast hebben kunnen leggen. Daarnaast hebben we ook een kort filmpje van hem gemaakt, waarop ook heel duidelijk de trekken van Hubertus opvallen.

2 - foto DC_6608 - kopie - kopie

De spitser die veel overeenkomsten vertoont met Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

Bijzonder hert

Een heel verhaal natuurlijk over een hert zult u misschien zeggen, maar wij vonden het bijzonder genoeg om er iets over te schrijven. Tenslotte hebben we dezelfde ervaring met ‘Hubertus’ en dat heeft ook heel wat tongen los gemaakt!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 25

                           

 Bekijk ook het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/12/05/het-legendarische-hert-hubertus-deel-25/