Herfstig Barneveld… in een vluchtige blik

Brooklyn_Museum_-_Nadar_Élevant_la_Photographie_à_la_Hauteur_de_lArt_-_Honoré_Daumier-bwerktPicknicktafereel in herfstig Schaffelaarsebos

Het zal niemand ontgaan zijn dat de zon het afgelopen weekend overuren draaide. Met temperaturen rond de 14 graden en de stralende zon was het goed toeven buiten. Een moeder met drie kinderen maakte van de gelegenheid gebruik en besloot zaterdagmiddag te gaan picknicken in het Schaffelaarsebos. Dit kleurrijke tafereel viel Barnevelder Jan van Uffelen op en hij maakte tijdens een rondvlucht deze schitterende opname.

Het kleurenfestijn van de herfst kwam misschien wat laat op gang, maar toont zich nu op haar allermooist. Overal in de loofbossen op de Veluwe is het overweldigend. Deze herfst heeft echt een ‘gouden’ rand. Mede door het zachte weer, blijven de bladeren wat langer zitten.

Schaffelaarsebos picknick 31 oktober 2015 - kopie

Picknick aan de rand van de Koeweide in het Schaffelaarsebos – Foto: ©Jan van Uffelen

Ook gepubliceerd in de Barneveldse Krant 2-11-2015

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/11/03/herfstig-barneveld-in-een-vluchtige-blik/