Kleurig feest rondom jachthuis Sint Hubertus

Kleurenpracht in het Park de Hoge Veluwe

Een bezoek aan het Nationale Park de Hoge Veluwe is op dit moment echt de moeite waard. Overal in het park kun je genieten van de kleurrijke herfst, maar in het bijzonder rondom het Jachthuis Sint Hubertus. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen, zo mooi als de herfstkleuren op dit moment zijn.

Hubertus

Een aardige samenloop van omstandigheden vinden wij, dat het vandaag ook Hubertusviering is. Volgens de legende bekeerde jager Hubertus zich tot het christendom na het zien van een hert met een schitterend stralend kruis tussen de geweistangen. Daarnaast en zeker zo belangrijk om te vermelden, dat in het Park de Hoge Veluwe al een aantal jaren een schitterend hert rondloopt met dezelfde naam “Hubertus”. Op onze weblog kunt u daar alles over lezen.

DSCN9200-bw

Kleurrijke bomen rondom het Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

Schitterend effect

Zo stonden we onder het bladerdak van de oude bomen aan de oostkant van de vijver, te genieten van al dat moois. Allereerst maakte ik een plaat tussen de bomen door, wat natuurlijk een schitterend effect gaf. De donkere bomen op de voorgrond, met daarachter de kleurige bomenrij. Je blijft kijken en proberen, vaak van verschillende kanten en dan ineens weet je waar je moet gaan staan. Dat is nou het leuke van fotograferen, het is en blijft een ontdekkingstocht.

DSC_2078

Tussen de donkere beuken door, zien we de kleurige bomenrij aan de overkant – Foto: ©Fransien Fraanje

Weerspiegeling

Dan komt tot slot het allermooiste, en dat is natuurlijk de bomenrij op de zuidkant langs de grote vijver, Het is een waar genoegen, om deze in haar geheel op de ‘gevoelige plaat’ vast te leggen, zoals Louis het zo mooi kan formuleren. Deze weerspiegelen dan op een prachtige manier in het water. Zoiets is natuurlijk ‘voer’ voor fotografen, en geeft een extra dimensie aan de opname. Mede daarom vertoeven wij de laatste dagen dan ook veel in de bossen, om maar niets te hoeven missen van al deze kleurenpracht.

DSCN9214-bw

Schitterende kleuren weerspiegelen in het water van de vijver – Foto: ©Fransien Fraanje

Lust voor het oog 

Mede door het mooie weer en de zachte temperatuur, blijft het een ‘lust’ voor het oog. Als straks de wind wat aan gaat wakkeren, is het snel gebeurd met al dat moois. Dus wie de kans en de mogelijkheden heeft, treuzel niet langer en trek er op uit, want in werkelijkheid is het natuurlijk nog vele malen mooier!

Lees ook: Dwalend door het herfstbos

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/11/03/kleurig-feest-rondom-jachthuis-sint-hubertus/