Kleurrijke entree van de herfst

Welkomstgroet in kleur

Vorige week kwamen wij vanaf Lunteren mijn geboortedorp Barneveld binnenrijden. Wij werden getroffen door de lange rij Amerikaanse eiken, die hun herfstkleuren rijkelijk ten toon spreiden. Het leek wel op een kleurrijke tunnel waar wij doorheen reden, en zo op een geweldige en vooral kleurrijke manier ‘welkom’ werden geheten.

1 - DSCN7805 - kopie bw-klein

De kleurrijke tunnel van Amerikaanse eiken bij de entree van Barneveld – Foto: ©Louis Fraanje

Verandering

Je kunt het aan alles merken als je op dit moment om je heen kijkt, de herfst heeft nu echt, met wapperende vanen, haar kleurrijke entree gemaakt. Ieder seizoen is weer anders, en ieder seizoen heeft z’n eigen charme, maar… de herfst geeft je echt het gevoel, dat er verandering op komst is. Misschien herkent u het ook wel, voor sommigen wordt de herfst vaak in verband gebracht met oud worden. Voor weer anderen is de herfst juist een somber jaargetijde, de zomer leek wel weer heel kort en voordat je het weet is het alweer winter.

Dus we komen er niet onderuit, dat het bij iedereen weer een andere ‘entree’ maakt. Mensen die gevoelig zijn voor de seizoensverandering, kan hen vooral in de herfst, dan ook echt depressief maken. Maar… het kan je ook een gevoel van rust geven, evenzo als dat de natuur in de herfst tot rust gaat komen, en zich opmaakt voor de winterslaap.

DSCN7892-bw-kl

Een schitterend kleurenspel van drie berken aan de Galvanistraat in Ede – Foto: ©Louis Fraanje

Loslaten

De bladeren aan de bomen verkleuren en gaan dood, en uiteindelijk vallen ze naar beneden. Intussen heeft de boom haar knoppen alweer klaar voor het volgend jaar. Het is wel zo dat de knoppen veranderen aan het eind van de herfst tot het vroege voorjaar wanneer de bladeren uitlopen.

Het karakteristieke van de herfst, zien we in het loslaten, net zoals bij de boom moeten wij mensen zelf ook dingen loslaten. Heerlijk buiten in het kleurrijke bos een stevige wandeling maken, en ondertussen je negatieve gedachten, echt proberen los te laten. Dan kan dit seizoen juist een ‘feest’ voor je gaan worden, en wordt de verandering een verademing!

Lees ook: Kleurig feest rondom jachthuis Sint Hubertus

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/10/26/kleurrijke-entree-van-de-herfst/