Jongelui overvallen door gakkende ganzen

Fietsende jongelui in vliegroute van ganzen

Afgelopen zondagmiddag was het heerlijk weer om een boswandeling te maken. Deze middag kozen Fransien en ik voor een wandeling in het Schaffelaarsebos bij Barneveld. Tenslotte is het mijn geboortedorp en heb ik daar als kind ontzettend veel rondgezworven. Ondanks de drukte van de vele wandelaars, heeft dit bos – wat eigenlijk een groot park is – een magische aantrekkingskracht op ons.

Mede door de vele herinneringen van vroeger, die we er als kind aan hebben. Speuren naar reeën, die er toen nog waren, en de vele soorten vogels, bloemen en planten. En… net als in deze herfsttijd, de paddenstoelen. Daarover vertel ik meer in een volgend verhaal, want op deze rustige zondagmiddag overkwam ons iets spectaculairs. Fietsers op de koeweide in het bos werden belaagd door overvliegende ganzen.

1 Copyright Foto Louis Fraanje -DSC_6605 -

Jongelui op de fiets worden ineens belaagd door de ganzen – Foto: ©Louis Fraanje

Brood in het water

Plotseling werden wij opgeschrikt door het lawaai van luid gakkende ganzen. Wat was er aan de hand? Nou… op de Koeweide – midden in het bos – reden een stel jongelui op de fiets langs een aantal ganzen, die daar rustig stonden te kijken naar de voorbijgangers. Maar toen aan de overkant van de gracht, die om de weide heen ligt, mensen wat brood in het water gooiden, was het gedaan met de rust.

2 DSC_6606

De ganzen vlogen rakelings over de jongelui – Foto: ©Louis Fraanje

Vluchtige ganzen

Als door een wesp gestoken vlogen de ganzen ineens allemaal op, om maar als eerste erbij te kunnen zijn. Helaas fietsten daar net deze jongelui in hun vliegroute, en waren zij dus de dupe van de vluchtige ganzen. Hoewel de ganzen rakelings over de jongelui vlogen, ging het gelukkig allemaal net goed, en kwamen ze met de schrik vrij.
Al met al was het wel een spectaculair gezicht en konden we het tafereel – letterlijk en figuurlijk – vliegensvlug met de camera vastleggen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/10/05/jongelui-overvallen-door-gakkende-ganzen/