Met “Vincent van Gogh” op de bus

Vincent van Gogh bus op de Hoge Veluwe

Een paar dagen geleden kwamen we  op de Hoge Veluwe de Vincent van Gogh bus tegen. Het is een initiatief van Oad-reizen uit Goor. De bedoeling is dat reizigers in de ‘Vincent van Gogh’ bus stappen en de plekken kunnen ervaren waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt en waar zijn cultureel erfgoed is te bewonderen.

DSC_9673

De ‘Vincent van Gogh’ bus van Oad – Foto: JGS

Herdenkingsjaar

Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is overleden. Onder het motto ‘125 jaar inspiratie’ staat daarom het werk en het leven van de schilder het hele jaar centraal. Oad heeft een aantal unieke inspirerende Van Gogh reizen ontwikkelt. In deze reis bezoeken we diverse musea en erfgoedlocaties in Nederland, België en Frankrijk, waar in dit herdenkingsjaar speciale tentoonstellingen over zijn leven en werk worden georganiseerd. Oad is officieel partner van Van Gogh Jaar 2015.

Lees ook: Veluwe in het teken van Vincent van Gogh

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/04/28/met-vincent-van-gogh-op-de-bus/