Bijzondere herten op “Wildbeheertentoonstelling” Hoge Veluwe

Trofeeën van bijzondere herten 

Al vaker schreven wij over bijzondere herten op de Hoge Veluwe. Nu is er van 1 tot en met 10 april een Wildbeheer-tentoonstelling. Hierin worden de trofeeën van het afgeschoten wild van het afgelopen seizoen tentoongesteld aan het publiek in de filmzaal van het Bezoekerscentrum.

Natuurdag

Een kijkje op de Wildbeheertentoonstelling de moeite waard – Foto: NP de Hoge Veluwe

Informatie over wildbeheer

De tentoonstelling geeft informatie over de trofeeën, de dieren en het faunabeheer in het Park. Tevens zijn er dagelijks vrijwilligers aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

kl-edelhert-hoge-veluwe

Deze tentoonstelling staat in het teken van het faunabeheer in het Park. Welke keuzes maakt het Park en waarom? U kunt  meer te weten komen over de trofeeën (o.a. geweien van edelherten, horens van moeflons en tanden van wilde zwijnen) van het afgelopen seizoen aan het publiek getoond. Tussen de trofeeën hangen verschillende foto’s van het grofwild maar vooral heel veel informatie over het beheer van de grote jongens zoals oa. herten, moeflons en wilde zwijnen.

 

8892526

Bezoekerscentrum Hoge Veluwe

Praktische informatie
Tijdsduur: 1 tot en met 10 april
Locatie: Bezoekerscentrum 

Bezoek aan de tentoonstelling is gratis (excl. entree Park).

Meer informatie: Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/04/04/bijzondere-herten-op-wildbeheertentoonstelling-hoge-veluwe/