Moeflonlammetje ziet het levenslicht

Moeflonlammetje gejaagd door de wind

Hadden we het veertien dagen geleden over de geboortegolf bij de schapen, inmiddels is het bij de wilde schapen ook zover. Gisteren in de namiddag zagen we, dat ook bij de moeflons een lammetje geboren was. In de heide lag een kudde moeflons heerlijk op hun gemakje te herkauwen. Hoewel de felle wind over de heide blies, deerde dat de dieren niet. “Zouden er al lammetjes zijn?” die vraag stelden we ons steeds, en… ja, hoor, opeens bewoog zich zo’n klein lammetje tussen de grote horens van de moeflonrammen.

2- DC_0795

Een klein lammetje tussen de grote horens van de moeflonrammen – Foto: ©Louis Fraanje

Klein en groot

Een schitterend gezicht, zo’n klein ding tussen die grote rammen tevoorschijn zien komen. Ze stond daar natuurlijk lekker uit de wind en kon even later heerlijk aan de melk bij moeder. Beetje jammer dat de oude moeflons ervoor lagen, maar we konden toch aardig goed zien, hoe of dat er naar toe ging.

3 - DC_0826

Even lekker uit de wind aan de melk – Foto: ©Louis Fraanje

Poseren

Of de ooi in de gaten kreeg, dat er ‘kraamvisite’ tussen de struiken aan de bosrand stond te wachten, dat weten we niet, maar ze liep even later met haar pasgeboren lammetje, de open heide op. We konden ze nu heel mooi – zonder dat de schuwe ooi ons in de gaten had – allebei op de gevoelige plaat zetten.

1-SCH-DC_1045 - kopie

Eventjes mooi poseren met je kleine boreling – Foto: ©Louis Fraanje

Bijzonder moment

Echt een heel bijzonder moment! We hebben weer genoten van het kijkje in de ‘kraamkamer’ van de moeflons. “Ze mogen dan misschien niet inheems zijn, wij genieten toch ieder voorjaar weer van deze prachtige dieren!

Bekijk ook het winderige filmpje eens:

 

 

Lees ook: Eerste moeflonlammetjes geboren

Lees ook: Gemekker in de kraamkamer bij de moeflons

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/03/31/moeflonlammetje-ziet-het-levenslicht/