Gemekker in de kraamkamer bij de moeflons

Ja hoor, het is weer zover, lammertijd bij de moeflons, de wilde schapen op de Veluwe. We hadden al gehoord dat er lammetjes geboren waren, maar we hadden ze nog niet gezien.
Maar woensdagavond hadden we geluk, halverwege de Wildbaanweg op de Hoge Veluwe zagen we een ooi met twee lammetjes.    Het tweede lammetje stond wat verscholen naast een oude den.    Af en toe hoorde je ze mekkeren als de ooi wat uit het zicht was verdwenen.

Het tweede lammetje stond wat verscholen naast een oude den

Het tweede lammetje stond wat verscholen naast een oude den – Foto: ©Louis Fraanje

De avondzon liet zijn laatste stralen over de bosrand schijnen en zette de kraamkamer nog even mooi in het licht.
De twee huppelden in de richting een oude, verweerde boomstronk.  Toen ze zo oog in oog tegenover elkaar stonden, leek het wel of ze met elkaar aan het overleggen waren.

leek het wel of ze met elkaar aan het overleggen waren

Leek het wel of ze met elkaar aan het overleggen waren – Foto: ©Louis Fraanje

Wat wij gehoopt hadden gebeurde, opeens stonden ze tegenover elkaar en draaiden hun kopjes onze richting uit. Regelrecht in de telelens, net of ze het daarnet samen hadden afgesproken, geweldig!

draaiden hun kopjes onze richting uit

Draaiden hun kopjes onze richting uit – Foto: ©Louis Fraanje

Wij genoten van het kijkje in de ‘kraamkamer’ van de moeflons.  Ze mogen dan misschien niet inheems zijn,  wij genieten toch ieder voorjaar weer van deze prachtige dieren.   Het was weer een schitterend ‘natuurmoment’ met een gouden rand.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/04/10/gemekker-in-de-kraamkamer-bij-de-moeflons/