Hessenhut-project nadert voltooiing

Bouw Hessenhut op de Goudsberg begonnen

Een groep Lunteranen onder leiding van kunstenaar Rob Sweere uit Arnhem, is zaterdag 14 maart jl. bovenop de Goudsberg bij Lunteren begonnen met het landschapsobject “De Hessenhut”. Het object dat deel uitmaakt van het Goudbergproject, komt langs de Hessenweg, ooit de verbinding tussen Amersfoort via Arnhem naar Zuid-Duitsland. Bovenop de Goudsberg werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw een Hessenhut gebouwd. Deze hut werd door vandalen meerdere keren in brand gestoken.

download (1)

Vrijwilligers druk bezig met het plaatsen van de houten planken op de ring van de Hessenhut – Foto: ©Projectgroep

Betrokken Lunterse organisaties

Het object dat nu wordt gerealiseerd, is tot stand gekomen dankzij betrokken Lunterse organisaties als de Jac. Gazenbeekstichting, Museum Oud Lunteren en De Vrienden van het Buurtbosch, Scouting Lunteren, Restaurant De Goudsberg, Camping De Rimboe, Oud Lunterse Dag, Zangstudio Alalia en vele anderen.
Kunstenaar/ontwerper Rob Sweere blikt terug op een “topdag”. “De sfeer was prettig en we hebben allemaal, van jong tot oud, echt hard gewerkt. We hebben dus ook al het hout kunnen plaatsen voordat het donker werd.”

Het landschapsobject wordt in delen aangevoerd en geplaatst – Foto: ©Projectgroep

Spectaculair 

Afgelopen vrijdag 20 maart zijn met een kraan de Hessenhut, de trap naar boven en de ring geplaatst. En de volgende dag is het hout in de Hessenhut geplaatst. Ook de boom die in de ring komt te staan, is inmiddels gepoot. Al met al ziet het er allemaal heel mooi en spectaculair uit. Een en ander moet de komende weken nog afgewerkt worden, maar het prachtige kunstwerk nadert zijn voltooiing.

DSC_4487 - kopie

De Hessenhut met de ring en de boom zijn inmiddels geplaatst – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Landschapsobject “De Hessenhut”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/03/23/hessenhut-project-nadert-voltooiing/