Landschapsobject “De Hessenhut”

Kunstwerk en uitkijkpunt

Het is een tijdje stil geweest, zoals dat gaat met voorbereidingen, vergunningen etc etc. Maar dit voorjaar zal het landschapsobject De Hessenhut worden opgeleverd. Het wordt een constructie van verzinkt staal met houten planken afkomstig uit het Goudsberggebied, die gezaagd worden in de eerste helft van maart, voor de start van het broedseizoen. Het object is een ontwerp van Rob Sweere | artworks & projects  en tot stand gekomen in samenwerking met een groep betrokken Lunteranen, waaronder ook mensen van de Jac. Gazenbeekstichting.

image003

Situatieschets van het kunstwerk zoals het er straks uit gaat zien – Illustratie: ©Rob Sweere

Landmark

Het wordt een unieke en indrukwekkende ‘landmark’ gebouwd rondom een Sequoiaboom die de komende decennia tot gigantische proporties zal uitgroeien. Er wordt nu op dit moment hard gewerkt. Het staal is binnen en wordt gelast en vervolgens verzinkt. De bomen uit het Buurtbos worden binnenkort gekapt en verzaagd tot planken.
Het boomgat is gemaakt en aarde en compost zijn gemengd. Verder is overal de grond klaargemaakt voor plaatsing.

DSC_0047-web

De grond wordt klaargemaakt voor plaatsing van het kunstwerk – Foto: ©Rob Sweere

Bijzondere plek

Het stalen geraamte van dit landschapsobject wordt binnenkort geplaatst en meteen ook de Sequoia-boom van zes meter. Daarnaast zal de komende tijd de parkeerplaats getransformeerd worden tot een fijne en bijzondere plek. De werkzaamheden op locatie tegenover restaurant de Goudsberg aan de Hessenweg zijn inmiddels gestart.

DSC_3002 - kopie

De plek waar ooit de Hessenhut stond, krijgt een nieuwe bestemming – Foto: ©Louis Fraanje

Hout en staal

Wat dan nog moet gebeuren is het plaatsen ter plekke op de Goudsberg van de vele houten planken. Volgende week komt het meeste van het staalwerk. Daarna zal door vrijwilligers al het hout gemonteerd worden. En dan tenslotte enkele dagen daarna de trap naar boven en de ring. Als laatste zal dan de boom geplaatst worden.

Lees ook: Eerste landschapsobject Goudsbergproject krijgt vorm.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/03/06/landschapsobject-de-hessenhut/