Geboortegolf bij de schapen

Lammetjes in het weiland geven lentegevoel

Op dit moment zien we in de weilanden bij ons in de omgeving veel lammetjes ronddartelen. Misschien komt het wel door het zachte weer,  dat de ooien  nu massaal hun lammeren werpen? We zagen heel veel twee- en drielingen rondsjouwen. Een schitterend gezicht die dartelende lammetjes in het weiland, het geeft je een echt ‘lentegevoel’.
Aan de rand van een weiland zagen we vlakbij een houten hek, bij elkaar elf lammetjes liggen. Blijkbaar was het daar lekkerder dan op het open veld, en lagen ze ook mooi uit de wind in de luwte van het hek.

2-ZP-DC_3711

Het elftal in de luwte van het houten hek – Foto: ©Louis Fraanje

Nieuwsgierig

Later stonden we aan de andere kant van het hek te kijken, toen daar een tweeling nieuwsgierig tussen de planken door keek. Ze hielden ons nauwlettend in de gaten. Het was heel grappig om te zien, hoe ze tegelijkertijd omkeken.

 

 

,

 

 

 

 

 

Toen wij ze later weer in de wei zagen lopen, ontdekten we bij het ene lam een grote zwarte vlek op de rug. Het leek net een zadel, keurig rond als was het erop gedrukt. Maar bij nader inzien was het echte zwarte wol. Zoiets aparts hadden we niet eerder gezien.

DSC_3736

De tweeling met links het zwarte zadel op de rug van het lammetje – Foto: ©Louis Fraanje

Zo zwervend door het boerenlandschap, genoten we van deze geboortegolf bij de schapen. En natuurlijk ook van het lammetje met die aparte vlek op de rug. Het lentegevoel liet ons niet meer los en de lammetjes blijkbaar ook niet.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/03/23/geboortegolf-bij-de-schapen/