Henk Berends is beste midwinterhoornblazer

Veluwse Midwienterhoornbloazers blazen seizoen uit

EPE – Na het uitvoeren van 53 programmapunten sluiten De Veluwse Midwienterhoornbloazers vandaag op Drie Koningen, het seizoen al weer af.
Volgens een deskundige jury van midwinterhoornblazers is Henk Berends de beste blazer van de Veluwse groep. Tijdens een onderlinge blaastest bleek Henk voor de derde keer de beste te zijn.

2892205_

Midwinterhoornblazer Henk Berends uit Zuuk in actie – Foto: ©Veluweland

Kleinste optreden

Naast grote evenementen als o.a. kaarsjesavond in Gouda en Kerst in Oud Kampen waren er ook kleine bijeenkomsten. Het kleinste optreden was een privéoptreden voor een rouw van 93 jaar met haar 87 jarige zus. Mevrouw Kuiters uit Zwolle wilde heel graag nog een keer de midwinterhoorn horen. Zij kan niet ver meer lopen en bijna niet meer zien. Het resulteerde in een privé optreden met twee blazers voor deze twee dames. Dat maakte diepe indruk. Ook een klein optreden maar met grote gevolgen was het blazen van Ben Jonker in de Grote Kerk in Epe, opgenomen door Truusje Melissen. Die opname zal worden gebruikt als achtergrondgeluid bij het toneelstuk “Een Sneeuw” van Jan Willem Otten, op de planken gebracht door toneelgezelschap “Het toneel speelt” met in de hoofdrol Anne Wil Blankers. Jonker heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen tot het bijwonen van de première van het stuk op zaterdag 10 januari in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

2892204_

Gerrie en Bertha met hun naamgenoten en de herder in de schaapskooi op de Renderklippen – Foto: ©Veluweland

Adoptie en afblazen

In het voorjaar hebben de Veluwse Midwienterhoornbloazers twee lammeren geadopteerd van de kudde Epe – Heerde. Nu bij de aanvang van het seizoen mochten de dames Gerrie van den Brink en Bertha Puttenstein hun naamgenoten Gerrie en Bertha II in de schaapskooi een bel aanbinden. Na het afblazen vandaag van16.00 tot 17.00 uur nabij de schaapskooi aan de Elburgerweg bij Heerde, gaan de blazers genieten van een stamppottenbuffet en daarna uitblazen van een druk seizoen.

Lees ook:  Epe centrum Midwinterhoornblazers 

Beste midwinterhoornblazer

Hij is een man van weinig woorden, maar des te meer van grote daden. Want wie kan er nu zeggen dat ie al voor de derde maal op rij de beste is. Henk Berends uit Zuuk wel. Hij werd wederom uitgeroepen tot beste blazer van de Veluwse Midwinterhoornblazers. ‘Als ik geblazen heb, dan zeggen de anderen daar gaat de beker weer.

 

Bron: ©Veluweland en ©Omroep Gelderland

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/01/06/henk-berends-beste-midwinterhoornblazer/