Bijzondere ontmoeting met een wild zwijn

Apart tafereel

Het is alweer een flink aantal jaren geleden, dat natuurfotograaf Cees Buijs uit Dieren een wel heel bijzondere ontmoeting had.  Toen hij na een boswandeling, weer terug kwam bij zijn fiets, die hij tegen een boom had neergezet, wachtte hem wel een heel apart tafereel. Het komische gebeuren werd door Cees met de camera vastgelegd.

r-sch-App0066

Mmm…. dat ruikt lekker – Foto: ©Cees Buijs

Boswandeling

Het kan natuurlijk zomaar gebeuren, dat je na het boodschappen doen, nog even een boswandeling wilt maken. Zo ook Cees Buijs, die dacht nadat hij bij de groenteboer langs was geweest, ik ga nog even het bos in. Fiets tegen een boom neergezet en lekker even het winterse bos door kuieren.

Avondeten voor zwijnen?

Bij terugkomst waren een aantal zwijnen bezig om zijn maaltje groente te verorberen. Blijkbaar hadden ze de sterke geur van de prei opgesnoven en zijn ze poolshoogte gaan nemen. Die lekkere hapjes in de fietstas konden ook voor hun best als avondeten bedoeld zijn, waarom ook niet?

Voorkomen

De fiets werd met grof geweld tegen de grond gesmeten, de tas aan stukken getrokken en de inhoud binnen de kortste keren verorbert. Cees had het nakijken en… het enige wat hij heeft kunnen doen, is het hele tafereel op de gevoelige plaat vastleggen. Daarmee wil hij ook aangeven, dat je nooit etenswaar in je fietstas moet laten zitten als je naar het bos toe gaat. Voorkomen is beter dan genezen!

2 r - sch-varkens-fiets-cees-a

De fiets ging tegen de vlakte en de inhoud van de tas verdween in de maag van de zwijnen – Foto: ©Cees Buijs

Komische vertoning

Afgezien dat Cees zonder groenten huiswaarts moest keren, was het natuurlijk een komische vertoning waar hij achteraf zelf ook hartelijk om kan lachen. Daarnaast vond hij het ook wel aardig om anderen te laten meegenieten van deze bijzondere ontmoeting!

Foto’s: ©Cees Buijs: Royal Nature Press

Ook gepubliceerd in De Veluwenaar januari 2002

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2015/01/05/bijzondere-ontmoeting-met-een-wild-zwijn/