Klederdrachtshow in Nunspeet

vooeaan foto

Klederdrachtshow in het M.F.A. Veluvine te Nunspeet

Op donderdag 20 november a.s. hoopt de werkgroep Folklore en Klederdracht van de Heemkundige Vereniging  Nuwenspete,  in samenwerking met de klederdrachtgroep  Veluws Schoon  uit Oldebroek,  een grootse klederdrachtshow te geven.

nuwenspete uit nunspeet

De Heemkundige Vereniging ‘Nuwenspete’ uit Nunspeet

Er zullen een veertigtal kostuums van de Noord Veluwe getoond worden uit de periode 1850-2014. Deze unieke show zal visueel ondersteund worden door detailbeelden van onderdelen van de drachten en bijbehorende accessoires zoals sieraden enz. Ook zullen bij elk kostuum parallelle beelden uit Veluws verleden getoond worden.

veluws schoon uit oldebroek

De klederdrachtgroep ‘Veluws Schoon’ uit Oldebroek

Het wordt een klederdrachtshow van meer dan 40 modellen in drachten vanaf ca. 1850. Ook kinderen zullen aan de show meedoen. Naast de zondagse drachten zullen we ook aandacht schenken aan de werkkleding(“eekschillen’), vrouw met juk met melkemmers, uitgaanskleding, rouwkleding enz.
Bijzonder is dat men momenteel bezig is om allerlei sieraden, kledingonderdelen enz. te fotograferen. Deze zullen boven de catwalk getoond worden naast oud beeldmateriaal zoals foto’s van mensen in dracht en oude prenten uit het midden van de 19de eeuw.

DSC06829

De heer Rein Lotterman in het kostuum uit het midden van de 19e eeuw, tijdens een van zijn presentaties

Presentator Rein Lotterman

De heer Rein Lotterman treedt al jaren met zijn klederdrachtgroep op. Ze geven klederdrachtshows en doen presentaties, Hij zal de show die avond presenteren in een kostuum uit het midden van de 19e eeuw (zie foto >)

De jas is een zogenaamde hemdrok. Het materiaal is gebloemd damast. De jas is gedragen rond 1840-1850. De zijden knupdoek onder de halsknopen is ook uit dezelfde periode.

Uniek!

Kortom, het wordt een unieke show die maar één keer in de vijf jaar gehouden wordt!

Waar?

De klederdrachtshow vindt plaats in de grote- of Rabozaal van het ‘M.F.A. de Veluvine’  aan de  F.A. Molijnlaan 186, 8071AK Nunspeet. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis(Er wordt aan het eind een collecte gehouden).

Extra tip! 

Reserveren!

De avond begint om 20.00 uur en zonder reservering is de toegang gratis maar vol=vol .
Gelet op de te verwachtte opkomst is het beter te reserveren, u bent dan verzekerd van een zitplaats.
U kunt alleen reserveren via internet www.veluvinenunspeet.nl of aan de theater-kassa  bij M.F.A. de Veluvine open van ma t/m vr  tussen 9-17.00 uur á € 2,50 per reservering, dit is dan inclusief consumptie.
Start verkoop vanaf 1 november!

Lees ook: Wervelende klederdrachtshow in Nunspeet

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/09/12/klederdrachtshow-nunspeet/