Burlend hert in vlammend avondrood

Els van Leening uit Dieren stond onlangs op een avond in het Park de Hoge Veluwe vanuit de bosrand een bronstroedel te fotograferen. “Het was een schitterende avond”, zegt ze zelf. “Daar komt nog bij dat we die avond ook een hele mooie zonsondergang hadden, waarbij ik het ‘plaatshert’ prachtig kon fotograferen!”

“De temperatuur daalde flink en terwijl de avondzon langzaam achter de bosrand zakte, kleurde het heideveld op de voorgrond in een vlammend avondrood. Wat ik hoopte, gebeurde ook nog; het hert liep al burlend richting zijn hindes en werd compleet opgenomen door de rood kleurende avondhemel! Doordat hij ook nog even flink ging staan burlen, gaf dat aan de foto nog een extra dimensie! ”

Een schitterend ‘natuurmoment’ om ook anderen van te laten meegenieten!

Geweidrager in Avondrood.

Burlend hert in vlammend avondrood – Foto: Els van Leening

Uw natuurmoment!

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een foto, of enkele foto’s met uw verhaal naar ons te mailen (zie onder)! Het is uiteraard ook van belang dat uw ‘Natuurmoment’ op de Veluwe heeft plaatsgevonden en… uw foto’s van goede kwaliteit zijn!
De redactie behoudt zich wel het recht voor om artikelen i.o. aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/09/11/burlend-hert-vlammend-avondrood/