Hertenkalfjes zien het levenslicht op Bevrijdingsdag

Alles is dit jaar eerder

Maandagavond 5 mei zag ik op de Hoge Veluwe, tussen de Kompagnieberg en het Reemsterbos, voor het eerst dat er hertenkalfjes waren. Dat is wel wat aan de vroege kant. Meestal worden ze pas eind mei geboren, maar ja, alles is dit jaar eerder, dus waarom niet? Tenslotte was het ook nog eens ‘Bevrijdingsdag’, toepasselijker kan toch niet?

klik om te vergroten

Kalfjes op de wildweiede – Foto: ©Florus van de Berg

Lust voor het oog

Op het open veld liepen twee hindes(vrouwtjes) met hun kalf te grazen.    Een lust voor het oog;  de kalfjes waren al goed ter been.     Ze huppelden vrolijk achter moeder aan,  dus het kan best zijn dat ze al enkele dagen eerder geboren zijn.

klik om te vergroten

Het kalfje is al goed ter been – Foto: ©Florus van den Berg

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2014/05/10/hertenkalfjes-zien-het-levenslicht-op-bevrijdingsdag/