Winterwandeling in Kerstsfeer

LouisMetMeuteInDeSneeuwWij hopen bij gezondheid zaterdag 14 december, speciaal voor onze donateurs, een ‘Winterwandeling in Kerstsfeer’ te houden. Het vertrekpunt is om 15.00 uur bij de muziektent op Het Nieuwe Erf in Lunteren. Deelname is gratis voor onze donateurs en belangstellenden. U hoeft zich niet vooraf op te geven.

KerstmarktLunterenKerstmarkt in het dorp
Op deze zaterdag de 14e december is ook in het centrum van Lunteren weer de traditionele Kerstmarkt van 13.00 tot 20:00 uur.  Een gezellige markt met veel kraampjes en allerlei activiteten  Ook dit jaar weer optredens van diverse koren, en optredens met livemuziek. Er is een kinderknutseltent, een ouderwetse schommel en pony’s waar de kinderen een ritje op kunnen maken.  Het inmiddels beroemde prijzenfestival van Wolter op het Nieuwe Erf mag in deze opsomming niet ontbreken.  De vele kraampjes met allerhande artikelen zullen weer opgesteld worden  tot ver in de Dorpsstraat .  Natuurlijk kunt u volop genieten van glühwein, chocolademelk, erwtensoep en nog veel meer.
Kerstoptocht.

Om 18:00 uur vertrekt een gezellige en leuke lampionnen optocht waar alle kinderen aan mee mogen doen.   Dit alles onder begeleiding van Notaris Pippeling en zijn malle hulp Dingetje en natuurlijk veldwachter Jan de Schrik.

.

 

Kerst rond de Koepel
Daarnaast is er tussen 16:30 en 18:30 uur ook bij ‘de Koepel’ in het Luntersche Buurtbosch een kerstevenement: “Kerst rond de Koepel”.  De Lunterse Midwinterhoornblazers, koperblazersensemble Staccato en kinderkoren verlenen hun medewerking en er zijn vertellingen bovenin de uitzichttoren.  U kunt genieten van de feeërieke omgeving en u warmen aan de vuurkorven, glühwein, warme chocolademelk, erwtensoep en hotdogs.
Vanaf de Koepel pendelt ieder half uur een huifkar om bezoekers comfortabel en sfeervol, via de Lunterse Boer, naar de parkeerplaats achter partycentrum Floor te vervoeren.

Wandeling
Om drie uur ‘s middags neemt verteller Louis Fraanje u mee op een anderhalf uur durende wandeling door het Luntersche Buurtbosch en via de eeuwenoude ‘Wildwal’ naar de Koepel.   Naast zijn verhaal over de natuur zullen ook de oude Veluwse verhalen en sagen aan bod komen.   Mensen die al vaker met hem op pad zijn geweest weten dat zijn verhalen vaak doorspekt zijn met humor.    We hopen dan om half vijf bij de Koepel te zijn.
Om vijf uur vertrekt hij vanaf de Koepel met liefhebbers weer terug naar de gezellige kerstmarkt in het dorp.

lunteren_in_kerstsfeer.

.

Wanneer?
Zaterdag 14 dec. 2013 om 15:00 uur

Waar?
Start en eindpunt Nieuwe Erf in het centrum van Lunteren

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/11/14/winterwandeling-in-kerstsfeer/