Jong geleerd, oud gedaan

Basisschool De Sprong bezoekt het Luntersche Buurtbosch

Onder leiding van verteller Louis Fraanje van de Jac.Gazenbeekstichting hebben groep 1 t/m 4 van basisschool
De Sprong uit Lunteren een bezoek gebracht aan het Luntersche Buurtbosch. In het nog schemerige bos luisteren de kinderen ’s ochtends vroeg naar informatie over bomen, planten en dieren, maar ook verhalen van vroegere tijden werden op een speelse en humoristische manier verteld wat zorgde voor veel lachende gezichten bij de kinderen, leerkrachten en begeleidende ouders.

[slideshow_deploy id=’5595′]

De kinderen leerden o.a. hoe en wanneer je een nestkast moet ophangen en schoonmaken en waarom de grote bonte specht steeds op dezelfde plek de dennenappels kapot pikt om de zaden te eten. Wil je zelf antwoorden op deze twee vragen? Stel ze dan gerust aan de kinderen die erbij waren, die kunnen je er inmiddels alles over vertellen. De wandeling was een idee van de ouders om de kinderen op een leuke en tegelijkertijd educatieve manier kennis te laten maken met het bos. De ouders wilden hiermee ook een mooi gebaar naar de school en leerkrachten maken.

Tekst en foto’s: Michael de Vries

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/11/14/jong-geleerd-oud-gedaan/