Twaalfuurtje in de wei

In het buitengebied is het een gedartel van jong grut, ook bij de paarden. Op onze zwerftocht kiekte ik een pasgeboren veulen, dat net zijn twaalfuurtje kreeg.   Een prachtig gezicht zoals ze daar stonden in de wei.  Terwijl het veulen rustig aan het drinken was, bleef moeder ons nauwlettend in het oog houden.

klik om te vergroten

bleef moeder ons nauwlettend in het oog houden.
(klik om te vergroten)

Na enige tijd vond moeder het welletjes en liep ze en paar stappen verder en ging grazen.    Het veulen keek ons heel verbouwereerd aan.    Het vroeg zich blijkbaar af wie die twee mensen dan wel waren, die het tijdens het drinken kwamen storen.     Mooi met de oortjes naar voren gericht, was het een schitterend plaatje.

Merrie en veulen

Het veulen keek ons heel verbouwereerd aan.
(klik om te vergroten)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/05/07/twaalfuurtje-in-de-wei/