Vechtende hazen in de wei

In de boeken staat dat de hazen van januari tot oktober hun paartijd hebben. Of dat klopt? Dat laten we dan maar in het midden. Vandaag was het feest in de wei, hazen en nog eens hazen, achter elkaar aan. Op een gegeven moment zaten drie hazen keurig op hun achterste – heel parmant – te wachten. En kijk… ze waren geboeid door een drietal andere hazen die blijkbaar bezig waren met een hardloopwedstrijd. Ontzettend grappig om te zien, en dan te bedenken dat een haas wel een snelheid kan halen van 50 km per uur!

Het lijkt wel op een hardloopwedstrijd met toeschouwers – Foto’s: ©Louis Fraanje

HaasAnimated

Bokswedstrijd

Maar het was blijkbaar niet alleen om het hardlopen begonnen, want even later was aan de andere kant van het weiland een ware bokswedstrijd bezig. Twee hazen timmerden op elkaar in en de vlokken haar vlogen in het rond. Paartijd of rammeltijd, hazen zijn echt geen lieverdjes voor elkaar. Nou ja, het was nu dan toch echt voorjaar en dan krijg je als haas helemaal de kriebels. En… “we weten nu weer hoe de hazen lopen”, zeggen de jagers dan.

Hazen 5

De vechtende ofwel boksende hazen achter in de wei – Foto: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2013/04/15/vechtende-hazen-in-de-wei/