Wildspeuren tussen natuurlijke kleuren – Deel 2 – Slot

Vervolg buiten in bos en veld…

Zo samen zwervend door bos en veld, gewapend met camera en verrekijker, trekken we verder door het aloude bos bij de Tonnenberg.
Daar drinken we op ons gemak een bakje koffie uit de theromskan en dan… ineens… springen er een tweetal edelherten het pad over en verdwijnen in het struikgewas.

Tja… dat zijn nou natuurlijk juist die onverwachte natuurmomenten, die je overkomen en zo snel gaan, dat ze voorbij zijn voordat je er iets van vast kunt leggen. Och… het zij zo, maar het zijn de plotselinge ‘geschenkjes’ die wel op je netvlies gebrand staan!

Een unieke plek en tegelijkertijd een prachtig decor, maar... je kunt de natuur niet dwingen - Foto: ©Louis Fraanje

Een unieke plek en tegelijkertijd een prachtig decor, maar… je kunt de natuur niet dwingen – Foto: ©Louis Fraanje

Uniek decor

Zo sjouwen we in de stilte van de avond, over de oude bospaden en speuren links en rechts om ons heen, of er wild in aantocht is.
Als we ergens bij een open plekje zijn aangekomen, waar we weleens wild zijn tegengekomen, genieten we van het prachtige en kleurrijke vingerhoedskruid tussen berken en dennen.
Een uniek decor en vooral als er een hert, ree, zwijn of wat dan ook nou eens in zou staan, tja… de wens is de vader van de gedachte. Maar ja… de natuur is onberekenbaar en je kunt haar niet dwingen!

Dan staan we plotseling 'oog in oog' met een wild zwijn - Foto: ©Louis Fraanje

Dan staan we plotseling ‘oog in oog’ met een wild zwijn – Foto: ©Louis Fraanje

Wild zwijn

Het gaat tenslotte zoals het gaat en dan zie je maar weer, dat het soms heel anders loopt dan dat je gedacht had. Want… als we verder gaan ontdekt Fransien ineens ergens aan het einde van een bospad een wild zwijn.
Ook hier bloeit het weelderige vingerhoedskruid langs de randen, maar het zwijn trekt z’n eigen plan en komt er niet in de buurt. En net als we denken dat hij er vandoor gaat, komt hij nog even om het hoekje kijken en hebben we hem samen met het vingerhoedskruid, prachtig in beeld.

Die achteraf ook best wel nieuwsgierig is geworden en om het hoekje kijkt - Foto: ©Louis Fraanje

Die achteraf ook best wel nieuwsgierig is geworden en om het hoekje kijkt – Foto: ©Louis Fraanje

Reemsterveld

Als we op de terugweg langs het Reemsterveld komen, worden we aangestaard door een aantal dames(hindes) en staan we heel even ‘oog in oog’, met de onvermijdelijke vraag ‘Wie kijkt nou naar wie?’

Als we langs het Reemsterveld komen, worden we aangestaard door een aantal dames(hindes) - Foto: ©Louis Fraanje

Als we langs het Reemsterveld komen, worden we aangestaard door een aantal dames(hindes) – Foto: ©Louis Fraanje

Hinde met kalf 

Terwijl we zo even staan te kijken, ontdekken we helemaal aan de overkant in de bosrand, een hinde met haar pasgeboren kalfje en daar achter nog net de kop van haar kalf van vorig jaar.

Helemaal aan de overkant ontdekken wij een hinde met haar pasgeboren kalfje - Foto: ©Louis Fraanje

Helemaal aan de overkant ontdekken wij een hinde met haar pasgeboren kalfje – Foto: ©Louis Fraanje

Avondrood

Als afsluiter van deze mooie wildavond, genieten we van het schitterende avondrood, een schouwspel aan de avondhemel dat ons altijd weer herinnerd aan die grote Schepper van al dit moois!🙏

Als afsluiter van deze mooie wildavond, genieten we van het schitterende avondrood! - Foto: ©Louis Fraanje

Als afsluiter van deze mooie wildavond, genieten we van het schitterende avondrood! – Foto: ©Louis Fraanje

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/06/21/wildspeuren-tussen-natuurlijke-kleuren-deel-2/