De Veluwse natuur centraal op Gazenbeekavond!

Zeer geslaagde en een ouderwets gezellige bijeenkomst…

Donderdag 16 mei 2024 – Geslaagde en supergezellige “Gazenbeekavond” in Partycentrum Floor te Lunteren!

In vergelijking tot vorig jaar waren er nu wat minder bezoekers, bij elkaar geteld waren er zo’n 53 personnen aanwezig bij deze jaarlijkse donateursavond van de Jac. Gazenbeekstichting. Toch was het weer ouderwets gezellig en kon je merken dat iedereen het uitermate naar zijn of haar zin had!

Geslaagde en supergezellige “Gazenbeekavond” in Partycentrum Floor te Lunteren - Foto: ©Fransien Fraanje

Geslaagde en supergezellige “Gazenbeekavond” in Partycentrum Floor te Lunteren – Foto: ©Fransien Fraanje

Emotionele inleiding

Na zijn welkomstwoord memoreerde voorzitter Fraanje aan de vele overlijdens van familie, vrienden en kennissen in de periode die achter ons ligt en die ons zijn voorgegaan op de weg, die ook wij allemaal eens zullen moeten gaan, niemand uitgezonderd.

Hierbij stond hij nog even extra stil bij het overlijden van zijn natuurvriend, de bekende natuurschrijver Gerrit de Graaf(90), hij overleed op 13 april 2024. Lees: Barneveldse natuurkenner Gerrit de Graaff (90) overleden

Ten tweede ook voor Evert Mouw(47), zoon van het inmiddels ook overleden en bekende schaapherdersechtpaar Cos en Christien Mouw uit Elspeet, hun zoon Evert overleed op 9 maart 2024. Hij was getrouwd met Mireille Mouw- Schaap, die nu alleen achterblijft. Lees: 1976 – Veluwenaar Evert Mouw – 2024 – Deel 1

Beide personen hebben veel voor de Jac. Gazenbeekstichting betekend en waren ook zeer goede vrienden van ons, we leven in gedachten mee met de families.
Hiervoor vroeg de voorzitter aan iedereen zover mogelijk om op te gaan staan en 2 minuten stilte te houden.

Ook werd stilgestaan bij onze trouwe Belgische donateurs en vrienden Marc en Yvonne Wellens uit Werchter, mede ook omdat Marc ernstig ziek is en wij hen beiden heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke periode van hun leven.

Fraanje nam zijn publiek – in woord en beeld – mee door bos en veld over de Veluwe - Foto: ©Fransien Fraanje

Fraanje nam zijn publiek – in woord en beeld – mee door bos en veld over de Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

Presentatie De Veluwe roept…

Op deze jaarlijkse donateursavond van de Jac. Gazenbeekstichting, kon men genieten van de fotopresentatie “De Veluwe roept…” , waarmee het echtpaar Louis en Fransien Fraanje in Kootwijkerbroek hun laatste publieke optreden vierde. Lees: Natuurgeluiden en samenzang in Kootwijkerbroek

Een serie met prachtige natuurbeelden, die aan elkaar gepraat werden door voorzitter Louis Fraanje.
Fraanje nam zijn publiek – in woord en beeld – mee door bos en veld over de Veluwe. Hij had samen met zijn vrouw Fransien, een prachtige powerpoint samengesteld, met de welluidende titel: “De Veluwe roept…”. En… de mensen in de zaal hingen als het ware aan zijn lippen, op een leerzame, gevoelige en daarnaast ook humoristische wijze, wist hij zijn publiek tot het einde toe te boeien.

Waarbij Fraanje aan het einde van de presentatie afsloot met de woorden van zijn inmiddels overleden natuurvriend Gerrit de Graaff: “Wij hebben vanavond gepronkt met ANDERMANS veren, en dan ANDERMANS met hoofdletters geschreven!”

Edelhert tijdens zonsondergang op de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Edelhert tijdens zonsondergang op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Tijdens de pauze en na de lezing was er alle tijd voor een drankje een hapje en een praatje. Velen maakten daar dan ook dankbaar gebruik van om gezellig wat bij te praten. In ieder geval kunnen we samen met onze donateurs terugzien op een mooie, afwisselende en sfeervolle natuuravond en wij weten natuurlijk niet hoe het allemaal verder gaat, het is een rare wereld en er gebeuren de meest vreemde en krankzinnige dingen in onze maatschappij, maar wij hopen elkaar – bij goede gezondheid – op D.V. donderdag 15 mei 2025 weer te ontmoeten.

Noteer deze datum 15 mei 2025 alvast in uw agenda of op de kalender!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/05/17/de-veluwse-natuur-centraal-op-gazenbeekavond/