Biddag voor gewas en arbeid

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Als je niet kunt eten, kun je niet leven…

‘Biddag is een oefening in bescheidenheid, want je bent een klein radartje en toch is dat genoeg’! Biddag betekent dan ook, dat je ogenschijnlijk misschien weinig invloed hebt met jou gebed, maar God vecht met je mee. God werkt in de geschiedenis op een subtiele manier door alles heen en duwt de dingen in Zijn richting, naar Zijn prachtige toekomst en die voor Zijn kinderen!

Scheppende kracht

Wij sjouwen al het grootste deel van ons leven door de natuur en als je dan echt met je eigen ogen ziet wat daar gebeurt, dan kun je er – volgens mijn bescheiden mening – niet omheen dat daar een Scheppende kracht achter zit. Zelfs de simpelste en primitiefste volken geloven dat, niets gebeurt zomaar toevallig! Wij mensen hoeven ons niets te verbeelden, we zijn maar een heel klein radertje in dat enorme grote geheel. Dat is de basis waar je steeds weer op uitkomt. Maar… de tijd zal het leren…

Er kan niets op het land groeien als God daar niet voor zorgt - Foto: ©Louis Fraanje

Er kan niets op het land groeien als God daar niet voor zorgt – Foto: ©Louis Fraanje

Gods zegen

Elk jaar weer moet het land genoeg graan, groente en fruit opleveren om iedereen te voeden, daarom bidden wij aan het begin van de lente voor een goede oogst.
Daarom ook hebben wij onze boeren, tuinders en vissers dubbelhard nodig , want… als je niet kunt eten, kun je niet leven. En daarom is het belangrijk dat er elk jaar weer genoeg voedsel is. Wij geloven dat er niets op het land kan groeien als God daar niet voor zorgt, daarom bidden wij om de zegen van God over ons werk.
.
*******************************************************************************************************************************
.
.
Biddagdienst
‘s Avonds een mooie Biddagdienst bijgewoond met onze vriend en dominee D.G.R. Gert Beekman. Klik op de url/link om de dienst terug te kijken: https://kerkdienstgemist.nl/…/recording/171035190001907

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/03/13/biddag-voor-gewas-en-arbeid/