Louis Fraanje viert 10 jarig jubileum Hessenwegen

Leerlingen maken kennis met de geschiedenis van de Hessenwegen…

LUNTEREN – Verhalenverteller Louis Fraanje van de Jac. Gazenbeekstichting werd onlangs uitgebreid bedankt door de educatiecommissie van het project Hessenwegen, waaraan hij inmiddels 10 jaar verbonden is.

Dit project is opgezet voor de basisscholen in de gemeente Ede en vindt plaats in Museum Lunteren. De leerlingen maken kennis met de 500 jaar oude geschiedenis van de Hessenwegen en het Hessenvervoer.

Verhalenverteller Louis Fraanje tijdens zijn optreden voor de scholen - Foto’s: ©Pia Verduijn

Verhalenverteller Louis Fraanje tijdens zijn optreden voor de scholen – Foto’s: ©Pia Verduijn

Namens de educatiecommissie werd Fraanje bedankt door Wilma ten Klooster en Pia Verduijn - Foto: ©Petie De Waele

Namens de educatiecommissie werd Fraanje bedankt door Wilma ten Klooster en Pia Verduijn – Foto: ©Petie De Waele

Hessenverhalen

Louis Fraanje werd als volgt – namens de educatiecommissie – toegesproken door Pia Verduijn: “Louis, jij vertelt de leerlingen op boeiende wijze hoe vroeger het vervoer vanuit Duitsland naar Nederland over de Hessenwegen verliep.
Met het erfgoed uit het verleden wordt door jou een brug geslagen naar het heden.
Wij waarderen je kennis en enthousiasme, waarmee je nu inmiddels 10 jaar lang het verhaal over de Hessenwegen aan leerlingen van de verschillende basisscholen in de gemeente Ede verteld hebt en hopen nog lang met je samen te werken!”

Pia Verduijn en Louis Fraanje nemen de tekeningen in ontvangst - Foto: ©Fennelien Bulsink

Pia Verduijn en Louis Fraanje nemen de tekeningen in ontvangst – Foto: ©Fennelien Bulsink

Ruitenbeekschool

Afgelopen donderdag 1 februari werd het Hessenwegproject voor dit schooljaar afgesloten met het bezoek van de Ruitenbeekschool.  Ten eerste dus het 10 jarig jubileum van Louis Fraanje en ten tweede de verrassing die de leerlingen en de begeleiding van de Ruitenbeekschool voor de educatiecommissie meegebracht hadden in de vorm van een hele rij aan elkaar geplakte tekeningen.
De klassen die mee waren, zijn groep 5 en 6, met ongeveer 40 leerlingen, waarbij de juffen Beulenkamp en juf Bulsink de leiding hadden.

Een geweldige afsluiting van het Hessenwegenseizoen, dat was de algemene reactie, zowel van de school als de dames van de educatiecommissie onder leiding van Pia Verduijn, samen met Wilma ten Klooster, Rini van der Linde, Thecla Radersma, Cobie van de Ven, Petie De Waele, Erica van Wijngaarden en verhalenverteller Louis Fraanje!

Enkele dames van de educatiecommissie en Louis Fraanje met alle tekeningen - Foto: ©Pia Verduijn

Enkele dames van de educatiecommissie en Louis Fraanje met alle tekeningen – Foto: ©Pia Verduijn

Betrokkenheid

In gesprek met een leerling - Foto: ©Pia Verduijn

Louis in gesprek met een leerling – Foto: ©Pia Verduijn

Vanaf de opstartfase tot nu is de Jac. Gazenbeekstichting zeer nauw betrokken geweest.

Een mooi en leerzaam  project, dat inmiddels alweer 10 jaar geleden is begonnen onder de bezielende leiding van de drie dames Pia Verduijn, Rini van der Linde en Josje Zuurbier.

Verhalenverteller

Vanuit de Jac. Gazenbeekstichting werkt onze voorzitter Louis Fraanje mee als verhalenverteller van en over de Hessenwegen.

Een prachtig voorbeeld, om een stukje geschiedenis op een levendige manier door te geven aan de jeugd.

Lees ook: Vijf jaar lang verhalen vertellen over Hessenwegen

*******************************************************************************************************************************

In de media:

Een mooie waardering!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/02/07/louis-fraanje-viert-10-jarig-jubileum-hessenwegen/