Memorabele wandeling in het Kootwijkerzand

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Wandelen in het voetspoor Henk Vreekamp(1943-2016)…

Samen struinen en bijpraten met de gebroeders Leonhard en Jochanan Vreekamp, gedrieën in het voetspoor van hun inmiddels overleden vader en mijn beste vriend en dominee Henk Vreekamp(1943-2016).
Dat was het doel van deze ongedwongen wandeling afgelopen dinsdag 16 januari jl. door het uitgestrekte en ‘witbesneeuwde’ Kootwijkerzand.

Overleden

Straks op D.V. donderdag 29 februari, is het precies 8 jaar geleden dat mijn beste vriend en weggenoot Henk Vreekamp (72) op maandag 29 februari 2016 om het leven kwam bij een noodlottig verkeersongeval’ in zijn woonplaats Epe.
Mijn vriend en journalist Dick Van der Veen schreef een mooi ‘In memoriam’: Dr. Henk Vreekamp: predikant met visie

Hernieuwde kennismaking

Eigenlijk was het ook een soort van hernieuwde kennismaking met de plek, waar in de zomer van 1996 zijn vader en ik elkaar voor het eerst ontmoet hebben en tegelijkertijd ook ‘vrienden voor het leven’ werden, een heel bijzondere plek dus!

Samen struinen met de gebroeders Leonhard en Jochanan Vreekamp in het Kootwijkerzand - Foto: ©Fraanje/Vreekamp

Samen struinen met de gebroeders Leonhard en Jochanan Vreekamp in het Kootwijkerzand – Foto: ©Fraanje/Vreekamp

Terug in de tijd

Vandaag dus enkele stappen terug in de tijd, samen weer terug naar de plek, waar ik 28 jaar geleden Henk Vreekamp voor het eerst heb ontmoet.
Een hele bijzondere wandeling, waarbij het leek of vader Vreekamp er zelf bij was, of dat ze beiden erbij waren, ik bedoel ook zijn inmiddels overleden vrouw Marjo, de moeder van Leonhard en Jochanan, zij overleed op 17 juli 2018.

Dankbaar gevoel

Het was een ‘memorabele’ wandeling zoals Leonhard het na afloop memoreerde, maar vooral ook heel waardevol, wat ons alle drie met een dankbaar gevoel huiswaarts liet keren.
Maar niet voordat we als afsluiter, even gezellig bij De Landing in Stroe genoten hadden van een heerlijke kop erwtensoep!

Door: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/01/18/memorabele-wandeling-in-het-kootwijkerzand/