De boer op in de regen

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

“Boodschappen doen op de boerderij”

Tja… als je gewoon goede en gezonde groenten en aardappelen wilt eten, dan ga je de boer op en in ons geval naar De Hoge Born aan de Bornsesteeg in Wageningen.

Ook de afgelopen weken met al die regen was het nou niet direct een pretje, het was overal drijf en drijfnat, ook op het land dreef het water op plekken, waar je het normaal gesproken niet zou verwachten. Maar we hebben gelukkig nog te eten en dat is al een grote rijkdom, want zonder eten kun je het wel vergeten en zonder boer geen voer!

Bij de toonbank met de verse groenten die contant afgerekend worden - Foto: ©Louis Fraanje

Bij de toonbank met de verse groenten die contant afgerekend worden – Foto: ©Louis Fraanje

En buiten hoost het weer eens dat het een lieve lust is - Foto: ©Louis Fraanje

En buiten hoost het weer eens dat het een lieve lust is – Foto: ©Louis Fraanje

 Bepakt en bezakt keren we weer huiswaarts - Foto: ©Fransien Fraanje

Bepakt en bezakt keren we weer huiswaarts – Foto: ©Fransien Fraanje

Dit soort donkere regenluchten met zware buien als gevolg, waren de afgelopen weken schering en inslag - Foto: ©Louis Fraanje

Donkere regenluchten met zware buien als gevolg, waren de afgelopen weken schering en inslag – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Als we momenteel het hele buitengebeuren met onze boeren onder de loep nemen, vrezen wij, dat er waarschijnlijk nog wel meer adders onder het gras zitten, mede ook omdat men in Politiek Den Haag miljarden aan belastinggeld uit wil geven, waarmee zelfs onze biologische boeren van hun land worden verdreven.

Maar lieve mensen, vergeet één ding niet; als onze boeren verdwijnen, gaat dat mooie landschap van Veluwe en Vallei wel naar de Filistijnen en… dan kunnen wij straks onze producten van buiten Nederland en Europa gaan halen en eten uit landen waar men weinig of geen waarde hecht aan dierenwelzijn, gezondheid en milieu.
Dat wil je toch echt niet…. of blijven we liever wegkijken en gaan we rustig… nou ja (rustig) slapen?

De Schepping met al haar schoonheid is de mens in bruikleen gegeven, wij mogen erop wonen, de aarde op een eerlijke en onbaatzuchtige manier bewerken en bebouwen, daarna oogsten, gebruiken en bewaren. Zodat er uiteindelijk voor iedereen genoeg over kan blijven, want dat is nou precies zoals de Schepper het bedoeld heeft en nog steeds bedoelt!

“Boeren verjagen is om honger vragen!”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/01/12/de-boer-op-in-de-regen/