Een keiler in de sneeuw

Terugblik buiten in bos en veld…

Een mooie herinnering van inmiddels alweer 14 jaar geleden, om precies te zijn op maandag 4 januari 2010, een echte winterse dag met sneeuw. Ook een zeer koude, geheel bewolkte dag, waarbij de zon zich heel eventjes liet zien en de minimale temperatuur op -5.4 ℃elsius bleef steken.

Keiler

In die witte wereld hadden wij een onverwachte ontmoeting met een wild zwijn, niet zomaar een kleine jongen, nee… een beste zware keiler, met flinke houwers(slagtanden) in zijn bek, eentje waarbij je gerust even afstand kunt bewaren.
Ineens was hij er, vanuit de dekking kwam hij het bospad over sjouwen, om halverwege even stil te blijven staan, want blijkbaar had hij bij het oversteken, lucht van ons gekregen.
Met een schuin oog keek hij heel even in onze richting, knorde een keer als teken dat we ontdekt waren, om daarna net zo plotseling als hij was verschenen, weer in het besneeuwde struikgewas aan de overkant was verdwenen.

Met een schuin oog keek hij heel even in onze richting - Foto: ©Louis Fraanje

Met een schuin oog keek hij heel even in onze richting – Foto: ©Louis Fraanje

Op de plaat

Zo liet hij ons verbluft maar tevreden achterlaten, want de camera had ondertussen uiteraard zijn werk gedaan, de keiler stond op de gevoelige plaat en wij hadden de dag van ons leven. Dat zijn nou echt van die onverwachte ontmoetingen, waarvoor je buiten bent in de stilte van het besneeuwde bos en waarvan je als buitenmens blij en gelukkig van kunt worden!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/01/06/een-keiler-in-de-sneeuw/