Op weg naar Kerst…

Veluwenaar louis Fraanje

Veluwenaar louis Fraanje

Buiten in bos en veld…

Wat is er nou mooier, dan in deze Adventstijd door een winters landschap te zwerven en te filosoferen? Tenminste, dat is voor mij persoonlijk het allermooiste, dan ben ik – letterlijk en figuurlijk – de Koning te rijk en dan Koning met hoofdletters geschreven, want… wat zou het Kerstfeest nou zonder die grote Koning Jezus zijn, de Koning der koningen?

Hieronder citeer ik een kleine passage uit een van de vele verhalen, zo treffend beschreven door mijn vriend Charles Groot uit Barneveld:

“Een Man die op onze planeet heeft rondgelopen in Nazareth, in Jeruzalem, in heel het land van Gods belofte en daar uiteindelijk Zijn leven gaf om ons te redden van het oordeel dat boven ieders hoofd hangt, man of vrouw, die weigert zijn/haar knieën te buigen voor de Heer van hemel en aarde, de gekruisigde en opgestane Heer. Denk daar niet te licht over, maar wees dankbaar voor zoveel liefde en genade. En bedenk, het is nog steeds genadetijd. De weg naar de Vader is open”.

Ik lees zijn verhalen altijd met veel interesse, ze zijn leerzaam en liefdevol voor heel veel mensen, ze werken inspirerend en kunnen je echt bemoedigen. Zo ontstond onderweg ook mijn onderstaande stukje proza:

Veluwenaar Louis Fraanje op weg naar Kerst - Foto: ©Fransien Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje op weg naar Kerst – Foto: ©Fransien Fraanje

Op weg naar Kerst

In deze witte wereld,
omringd door koude nevel.
Zoek ik onverstoord mijn weg,
naar de onbekende einder.

Bijna onzichtbaar geworden,
ligt het besneeuwde bospad.
Het kraakt bij iedere stap,
maar het deert mij niet.

Lopend in de eenzaamheid,
maar zeker niet alleen.
Omdat ik vast en zeker weet,
dat God mij niet vergeet.

Op weg naar Kerst,
het grote feest van Licht.
Dat mijn hart verwarmt,
en mijn ziel omarmd.

Tekst: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/12/23/op-weg-naar-kerst/