Fluisterend bos

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Buiten in bos en veld…

Hoe mooi kan het zijn, als je zwervend door het bos, nog kunt genieten van de stilte en jezelf weer tegen te komen in de eenzaamheid in de luwte van de oude bomen langs het slingerende bospad.

Waardevolle momenten

Daar tussen de groenbemoste stammen, met hoog boven mij het geluid van de kale takken, die heen en weer wiegen op de wind, dat zijn nou juist voor mij de vredige en zeker ook waardevolle momenten die ik koester in dit oude Veluwse bos.

Passie

Die ultieme vrijheid, dat unieke gevoel , die specifieke gedachten en die passie, zijn de dingen die mij als natuurmens bezighouden  en daarover gaat ook mijn prozagedicht met de titel: “Fluisterend bos”.

Fluisterend bos met het slingerende bospad langs de groenbemoste stammen - Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Fluisterend bos met het slingerende bospad langs de groenbemoste stammen – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

“Fluisterend bos”

Zwervend door het bos,
geniet ik van de stilte.
In deze eenzaamheid,
ontmoet ik mijn Schepper.

Groenbemoste stammen,
staan dromerig in een rij.
Takken fluisteren zachtjes,
en wiegen op de wind.

Hoe vredig kan het zijn,
zo’n waardevol moment.
Ver weg en toch dichtbij,
echt iets om te koesteren.

Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/12/22/fluisterend-bos/