Zomaar wat zwerven Deel 157

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Donderdag 19 oktober 2023 – “Veluws wild aan de boulevard in Katwijk aan Zee”
.
Op uitnodiging van de Hervormde Gemeente Katwijk, heb ik vandaag tijdens de Seniorenmiddag een lezing verzorgd over de Veluwe.
Een zeer gezellige bijeenkomst, onder leiding van dominee J.S. Heutink, een oude bekende van ons uit Ede, waarbij wij met onze natuurserie “Veluws wild in de seizoenen” de bezoekers een fijne middag hebben bezorgd.
.
Vanavond maakte Fransien deze prachtige opname van het Witte Kerkje in Katwijk aan Zee - Foto: ©Fransien Fraanje

Vanavond maakte Fransien deze prachtige opname van het Witte Kerkje in Katwijk aan Zee – Foto: ©Fransien Fraanje

.

*******************************************************************************************************************************
.
Vrijdag 20 oktober 2023 – “Doordouwers in de regen”
.
Vandaag hebben Fransien en ik toch een mooi stuk door de Amsterdamse Waterleiding Duinen gesjouwd en ook nog wild gezien.
Burlende damherten tussen de bomen, die ondanks de regen zich goed lieten zien, alleen… het bleef maar regenen, dus uiteindelijk na afloop even lekker een ‘bakkie’ gedaan in de Boshut op Panneland.
.
Na afloop van de wandeling even lekker een 'bakkie' gedaan in de Boshut op Panneland  - Foto: ©Familie Fraanje

Na afloop van de wandeling even lekker een ‘bakkie’ gedaan in de Boshut op Panneland  – Foto: ©Familie Fraanje

.
“Bijzonder maanlicht bij het Witte Kerkje”
.
Op vrijdagavond 20 oktober jl. net na negen uur stonden Fransien Fraanje en ik op de 4e etage van Hotel Noordzee en keken vanaf het balkon naar het westen, waar de verlichte skyline van Scheveningen duidelijk zichtbaar was.
Een prachtig gezicht natuurlijk zo in de avond naar de horizon te staan turen, waarbij er allerlei gedachten door je hoofd spelen en de herinneringen aan vroeger dan ongemerkt weer naar boven komen borrelen.
.
Echt een bijzonder en tegelijkertijd ook heel komisch gebeuren. – Foto: ©Louis Fraanje

Echt een bijzonder en tegelijkertijd ook heel komisch gebeuren. – Foto: ©Louis Fraanje

Bijzonder komisch
.
Maar… dichterbij speelde zich nog iets veel mooiers af, wat was er namelijk aan de hand?
Toen even later de maan vanachter de kerktoren tevoorschijn kwam, leek het net alsof hij heel even aan de vlaggenstok bleef hangen.
.
********************************************************************************************************************************
.
Dinsdag 31 oktober 2023 –  “Ochtendgloren in de regen”
Vanmorgen vroeg hing er een donkere wolkenmassa boven de Veluwse bossen en zag het er grauw en grijs uit. Tja… en er is wat een regen gevallen de laatste dagen ofwel weken, dat kun je wel zeggen.
Maar… na 07.30 begon er een lichtje te stralen achter de boomtoppen en deed de morgenzon haar uiterste best om er doorheen te dringen. (Zie foto).
.
Achter de boomtoppen en deed de morgenzon haar uiterste best om er doorheen te dringen - Foto: ©Louis Fraanje

Achter de boomtoppen en deed de morgenzon haar uiterste best om er doorheen te dringen – Foto: ©Louis Fraanje

Feestdag 
.
Het duurde even maar toen hij eenmaal hoger was geklommen, straalde hij met volle kracht, dwars door de regenwolken heen. Hoe wonderlijk mooi en bijzonder en wat een zegen na zoveel regen!🙏
We hebben samen genoten van dit mooie begin van deze Hervormingsdag en het is ook een feestelijke dag omdat kleinzoon James vandaag 11 jaar is geworden, bij deze dus hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag!
.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/11/04/zomaar-wat-zwerven-deel-157/