Dankdag op de Veluwe in crisistijd!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Dankdag voor gewas en arbeid…

VELUWE – Gisteren woensdag 1 november jl. was het ‘Dankdag voor gewas en arbeid’ en dat bracht dit jaar wellicht velen in een zeer moeilijk parket, mede ook omdat wij 2023 net als het jaar ervoor gerust als een ‘crisisjaar’, mogen bestempelen.

Crisis

Want… boeren wordt hun land ontnomen en vissers worden van de zee verjaagd, links en rechts van ons vallen bedrijven om, gewoon omdat ze de torenhoge energiekosten niet meer kunnen betalen en daarom ‘noodgedwongen’ hun bedrijf moeten sluiten en ga zo maar door!

Vrede?

Overal om ons heen zijn landen met elkaar in oorlog en het blijft maar doorgaan, vooral nu in het Midden-Oosten, waar het oorlogsvuur weer hoog is opgelaaid. Dan lijkt het wel of de vrede ineens weer mijlenver weg ligt en het misschien ook wel nooit op zal houden!

Werkende handen gevuld met graan – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Werkende handen gevuld met graan – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Duizend vragen

In zo’n tijd lijkt het eigenlijk te zot voor woorden om ‘Dankdag’ te houden en is danken nou niet direct een voor de hand liggend thema, toch… mogen wij het er niet bij laten zitten.
Niet dat ik zomaar even één-twee-drie een antwoord klaar heb liggen op al die duizend en één vragen, maar misschien is het dan toch juist nu niet zo verkeerd om elkaar te bemoedigen en samen ‘Dankdag’ te vieren?

Samen bidden

Samen met elkaar bidden op deze ‘Dankdag’ en alle vragen die ons bezighouden, neer te leggen voor die grote Schepper, want we mogen het vertrouwen in die God niet verliezen. Hoe moeilijk en uitzichtloos de toekomst misschien ook lijkt, vertrouw op Hem, want God de Heere regeert en Hij heeft tenslotte het laatste Woord.  We mogen de HOOP nooit verliezen, daarom is samen bidden op ‘Dankdag’… juist nu vandaag de dag belangrijker dan ooit!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/11/02/dankdag-op-de-veluwe-in-crisistijd/